Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Brezplačni izobraževalni programi za občane občine Vojnik

O vseživljenjskem učenju se danes vedno več govori. Da formalna izobrazba in znanje, ki smo ga usvojili v šolskih klopeh, nista več dovolj za poklicno delo, vemo že nekaj časa. Mnogokrat sta v neskladju z znanjem in spretnostnimi, ki jih od nas zahteva delovno mesto, zato se moramo izobraževati in usposabljati v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posamezniki prevzemamo. Za lažje prilagajanjem spremembam, tako osebnim kot profesionalnim, za aktivno delovanje v družbi in za uspešno udejstvovanje na trgu dela je potrebno kontinuirano pridobivanje splošnih, ključnih in temeljnih kompetenc. S pridobivanjem novih znanj lahko učinkoviteje rešujemo obstoječe delovne naloge, pridemo do boljše zaposlitve, smo bolj konkurenčni na trgu delovne sile in osebnostno rastemo.
V sodelovanju z Občino Vojnik Ljudska univerza Celje nudi brezplačne izobraževalne programe:  

 

1. Svetovanje za zaposlene  

Brezplačno svetovanje za izobraževanje in usposabljanje odraslih bo odslej na razpolago tudi v Vojniku. Vsak torek od 16.00 do 18.00 bo v prostorih Občine Vojnik po predhodnem dogovoru na razpolago svetovalec, ki vam bo pomagal reševati dileme glede možnosti vašega izobraževanja in usposabljanja, pomagal vam bo  pri odločitvah za izobraževanje ali usposabljanje, posredoval vam bo informacije, ki jih potrebujete v ta namen, in podobno. Vse, kar morate narediti, je, da pokličete na tel. št. 03 428 67 61, GSM 041 242 243 ali napišete elektronsko sporočilo na stanislav.zlof@lu-celje.si, da se s svetovalcem dogovorite za točen termin svetovanja. 

 

2. Študijski krožki    

Nemški jezik moj izziv je študijski krožek, ki ga bomo konec februarja začeli izvajati v Vojniku. Mnogi so se nemški jezik učili nekoč v šoli ali pa tako mimogrede, danes pa bi radi to znanje obnovili, dopolnili oz. izpopolnili, ker si to želijo, ker to od njih zahteva delovno mesto ali kakšna druga življenjska situacija. Zato bomo izvedli 30-urni študijski krožek, ki nam bo pri tem pomagal, saj bomo v tej neformalni obliki učenja obnovili to, kar znamo, in se učili pogovora v tistih življenjskih situacijah, ki so za udeležence aktualne. Vabimo vas, da nas pokličete in se prijavite, da se skupaj na zabaven način naučimo nemškega jezika. Telefon: 03 428 67 61, elektronska pošta: stanislav.zlof@lu-celje.si

 

3.  Usposabljanje za življenjsko uspešnost – izzivi podeželja  

Letošnjo jesen si rezervirajte čas za zanimive izobraževalne vsebine. Vabimo vas, da se nam pridružite na 120-urnem programu, kjer se boste naučili tujega jezika, usvojili komunikacijske veščine in/ali izvedeli, kako poteka ekološko vrtnarjenje. K vpisu v program vabljeni vsi, ki ste starejši od 45 let in si želite v družbi prijaznih predavateljev in sproščenem okolju poglobiti svoja znanja.  

 

Ker želimo izobraževalne vsebine prilagoditi vašim potrebam, vas vabimo, da nam posredujete svoje predloge oz. nam sporočite, katera izobraževanja si želite v vašem kraju. Predloge zbiramo do 31. marca 2020 na elektronski naslov: rebeka.decman@lu-celje.si, lahko pa nas tudi pokličete na telefonsko številko 03 428 67 62.

                                                                                                                             

Rebeka Dečman

organizatorica izobraževanja odraslih  

           

 

Oglejte si tudi