Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
4°C
-4°C
JUTRI
6°C
-4°C
Deli
1938

Jaz, ti, mi za Slovenijo

Letos smo se v Vrtcu Mavrica Vojnik že drugo leto odločili za sodelovanje v vseslovenskem ozaveščevalno-humanitarnem projektu zbiranja odpadnih plastenk, ki je bil podprt s strani Ekošole ter družbe UNIREC, RK Slovenije in Bogastvom zdravja.

 

Namen projekta je seznanjanje otrok, staršev ter okolice o krožnem gospodarstvu, ki zagotavlja zapiranje snovnih tokov in zmanjšuje količino zavrženih odpadkov. Z otroki smo se seznanili o kroženju plastenke oz. s fazami, kako iz stare plastenke nastane nova. Poleg tega iz odpadnih plastenk izdelujemo nove okrasne in uporabne predmete ter ozaveščamo in spodbujamo starše in okolico k doslednemu zbiranju odpadnih plastenk PET od vode, sokov in mlečnih izdelkov.

 

Ker se že zelo veliko otrok in staršev zaveda okolijske problematike in tega, da v marsikaterem gospodinjstvu plastenke predstavljajo velik del odpadne embalaže, nam je v tem letu uspelo zbrati 500 kg odpadnih plastenk. Zbrana količina je presegla naša pričakovanja, uvrstili smo se na odlično 1. mesto in postali državni prvaki. S tem smo si prislužili tudi lepo nagrado podjetja Ekoigrala – talno igro stotični kvadrat ter prehodni pokal. Drugi del nagrade je bil tokrat namenjen splošni porodnišnici Izola za sofinanciranje nakupa ogrevalne posteljice.

 

Hvala vsem otrokom in staršem, ki ste zavzeto zbirali odpadne plastenke. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste nas v akciji podprli in nam po svojih zmožnostih pomagali doseči tako odličen rezultat. V želji po čistem okolju vas tudi v prihodnje vabimo, da tako zavzeto pristopite k zbiralnim akcijam odpadnih surovin našega vrtca.

 

Tekst in foto: Metka Štravs

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!