Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Vrtec Mavrica praznuje 20. rojstni dan

Tam nekje daleč izza mavrice, tam je sanjska dežela iz stare pravljice … Vrtec Mavrica je javni vrtec in je bil ustanovljen marca 1997, mesec marec namreč simbolizira družino in materinstvo.
Montažna vrtca v Vojniku in na Frankolovem sta bila zgrajena leta 1972 in sta skupaj z vrtcem na Dobrni, ki je bil zgrajen leta 1984, delovala pod Vzgojno-varstveno ustanovo Tončke Čečeve Celje. S 1. marcem 1997 je enota Vojnik prešla pod upravo Občine Vojnik. V vseh izobraževalnih institucijah se v tem času odražajo značilnosti in dogajanja v družbi, ki s sabo prinesejo tudi specifična dejstva, katerih vpliv se odraža na naših deležnikih. Kljub vsem težavam in izzivom, ki jih pred nas postavlja družbeno okolje, in kljub dejstvu, da je vrtec stičišče raznolikih družbenih, gospodarskih in ideoloških interesov, vrtec je in ostaja umirjen varovalni prostor, v katerem imajo otroci ob toplih in profesionalnih vzgojiteljih možnost razvijati identiteto, pozitivno samopodobo ter moralno in čustveno dozorevati.

 

V luči vizije svoje delo opravljamo z vso predanostjo in odgovornostjo do otrok, staršev, zaposlenih, ustanovitelja in ostalih sopotnikov vrtca. Trudimo se skrbeti in ustvarjati pogoje za zdravo in spoštljivo sodelovanje med vsemi deležniki. Skrbimo za načrtovanje, organizacijo, spremljanje in evalvacijo pedagoškega procesa ter povezovanje vrtca s starši in lokalnim okoljem.

 

Spremembe v svetu in duh konkurenčnosti tudi naš vrtec postavljajo pred nenehen izziv razmišljanja o tem, kako zagotavljati kakovost vzgojnega dela, ki bo upoštevala različnost in težila k želenim vrednotam in načelom kurikula. V času globalizacije, ki ne prenaša statičnosti, se vedno bolj zavedamo pomena medsebojnega povezovanja, sodelovanja in s tem soustvarjanja pogojev, v katerih se bodo naši današnji otroci imeli možnost oblikovati v strokovno kompetentne in srčno bogate ljudi, ki bodo skrbeli za naše življenje in usodo v »zrelih letih« življenja.

 

Vizija vrtca: OTROKU DAMO NAJBOLJŠI DEL SEBE, DA TUKAJ IN ZDAJ RAZVIJA SVOJO LASTNO IDENTITETO ZA PRIHODNOST!

 

Praznovanje rojstnega dne se je začelo 1. marca 2017 z odprtjem kronološke razstave v vetrolovu vrtca in potem nadaljevalo v mesecu marcu s slavnostno sejo Sveta zavoda in Sveta staršev in srečanjem z upokojenimi sodelavci. V maju je bila odprta razstava izdelkov otrok v Knjižnici Vojnik, 18. maja pa je bila v telovadnici OŠ Vojnik še osrednja prireditev Kdor poje, pleše, se igra, je v vrtcu Mavrica doma. V jesenskem času želimo izdati še praznično glasilo. Ostanite naši dobri prijatelji in skupaj z nami stopajte po poti mavrice.
 
Tekst: Simona Žnidar, ravnateljica vrtca
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi