Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Pravljična hiška vpisuje v dnevno varstvo

V Arclinu pri Vojniku je vrata odprlo zasebno varstvo otrok Pravljična hiška, ki ga vodi Martina Bezovšek, sicer univerzitetna diplomirana profesorica. V Pravljični hiški izvajajo vpis malčkov v dnevno varstvo čez celo leto in imajo še nekaj prostih mest, zato so vsi starši, ki iščejo varstvo, vabljeni na ogled in k vpisu.
Glavne prednosti zasebnega varstva so zlasti v osnovani manjši skupini malčkov (6), kar pomeni manj možnosti za obolenja in bolj individualen pristop do vsakega malčka. Prav tako v Pravljični hiški omogočajo zelo fleksibilen delovni čas, ki ga krojijo skupaj s starši, in nudijo še občasno ali popoldansko varstvo. V programu dnevnega varstva zagotavljajo malčkom razgiban in pester program, katerega osnova za delo je kurikul za javne vrtce, poleg tega pa nudijo še mnogo obogatitvenih dejavnosti s preživljanjem časa na svežem zraku v objemu narave ter zdravo prehrano, ki temelji na lokalni in sezonski ponudbi živil. Malčki imajo na zunanjih igralnih površinah tudi manjši sadovnjak in posebno gredico za sezonske zasaditve.


Z novim šolskim letom so v Pravljični hiški pripravili tudi razgiban program popoldanskih dejavnosti za otroke. Za malčke, ki radi ustvarjajo, prirejajo vsak torek ob 16.30 Kreativne delavnice za malčke palčke. Za otroke, ki se želijo učiti tujih jezikov, organizirajo vsako sredo ob 16.30 Angleške igralne urice, kjer se preko igre, glasbe in lutk učijo prvih angleških besed. Poleg igralnih uric so razpisali tudi tečaje tujih jezikov (angleščina, nemščina, italijanščina, španščina in kitajščina) za šolarje od 6. do 12. leta starosti. Prijave na tečaje so že v teku, tečaji se bodo izvedli, ko bo oblikovana skupina. Za malčke palčke, ki radi potujejo v domišljijski svet pravljic, pa prirejajo Pravljične urice, in sicer vsak četrtek ob 16.30.


Prijetno in toplo urejeni prostori so odličen način preživljanja prostega časa malčkov. Vse njihove dejavnosti lahko spremljate na FB-profilu Pravljične hiške, za več informacij pa lahko pokličete na telefonsko številko 031 816 636 (Martina) ali pošljete e-pošto na pravljicna.hiska@gmail.com. Poglejte koledar dogodkov v pravljični hiški in poiščite vsebine, ki vas zanimajo.            

 

Povzela: Lea Sreš
Foto: Martina Bezovšek

Oglejte si tudi