Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
5°C
-5°C
JUTRI
2°C
-4°C
Deli
4742

Medgeneracijsko druženje v Vrtcu Danijelov levček

Povezovanje med generacijami prinaša sodelujočim novo kakovost življenja, zagotavlja občutek sprejetosti in varnosti, lajša osamljenost ter krepi duševno in telesno zdravje.

Zmožnosti in znanje starejših so pomemben del človeškega in družbenega kapitala, česar se v vrtcu Danijelov levček dobro zavedamo. Prav zato v dejavnosti in življenje v vrtcu radi vključujemo tudi babice in dedke svojih otrok. Drugi februar oziroma svečnico že tradicionalno praznujemo skupaj s starimi starši. Stari starši skupaj s svojimi vnuki okrasijo svečko ali izdelajo svečnik, se skupaj družijo, spoznavajo nove ljudi ter prisluhnejo otroški pesmi ali deklamaciji. Letos smo to medgeneracijsko sodelovanje še okrepili z mesecem odprtih vrat. Mesec marec je navadno posvečen družini in tudi pri nas je bilo tako. Ves mesec so se v dejavnosti in življenje v vrtcu lahko po svojih željah in zmožnostih vključevali starši in stari starši otrok. Otroška lica so še posebej žarela s ponosom, ko so ob sebi imeli družinskega člana, ki se je z njimi igral, pripovedoval pravljico, predstavljal svoj poklic, jih spremljal na sprehodu, zaigral na kakšen instrument, govoril v nam tujem jeziku …

Marec je kar prehitro minil ob tolikšnih različnih in zanimivih dejavnostih in že se je bližal čas velike noči, ki jo v vrtcu zelo radi praznujemo. Tudi tokrat smo svoje znanje in spretnosti prepletli s starimi starši, ki so prišli v vrtec, da bi svojim vnukom pripravili butarico za cvetno nedeljo. Nekateri so se veščin izdelovanja rožic iz krep papirja in povezovanja zelenja v butarice šele učili, drugi pa so s svojim znanjem pomagali. Seveda pa so jih ves čas opazovali in jim pomagali otroci, se stisnili k njim in jim pokazali, kaj že znajo in zmorejo. Takšni trenutki so v življenju otrok zelo pomembni in zato si želimo, da bi se vezi med otroki in starimi starši v tem hitrem tempu življenja lahko večkrat v miru prepletale.

Tekst in foto: Erika Jus

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!