Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Iz vrtca Frankolovo

V šolskem letu 2014–2015 je vrtec na Frankolovem glede na število vpisanih otrok polno zaseden in trenutno je v dnevni program vključenih 52 otrok. Ti otroci so glede na starost razdeljeni v tri skupine, od katerih je ena za prvo starostno obdobje (1–3 leta) in drugi dve za drugo starostno obdobje (2–4 leta in 4–6 let). Prostorsko je vrtec premajhen za tri skupine, zato so najstarejši otroci, stari 4–6 let, v prostorih stare šole.
Kljub temu med seboj dobro sodelujemo, se srečujemo in včasih skupaj igramo. Med drugim si enkrat mesečno pripravimo igralne urice, njihova vsebina je delno vezana na vsebino tekočega meseca ali pa je povezana s kakšno aktualnostjo. Tako je npr. mesec november pri nas mesec knjige, zato smo pozornost tokrat posvetili knjigi, zgodbi, pravljici, dramatizaciji in lutkovni igri.

Najprej so otroci iz stare šole skupaj s Klaudijo in Lidijo pripravili dramatizacijo po zgodbi Zrcalce (Grigor Vitez). Mlajše gledalce in nas (odrasle) so navdušili z igro z vlogami, sceno, kostumi, igranjem na ritmične instrumente ter zaključnim plesom in petjem. Nato so Darinka, Andrej, Tjaša in Anja povabili otroke v sosednjo igralnico, kjer so imeli otroci možnost izbrati knjigo za ogledovanje (in prav tako tudi prostor). Ob tem so se pogovarjali, naštevali, opisovali ... in obenem uživali. Za konec sva Renata in Dušanka pripravili lutkovno igro po zgodbi Mami, kje si? (Martin Waddell), v kateri so otroci spoznali tri majhne sove, njihovo mamo in pripevali ob petju kratke pesmice.

V naslednjem tednu nas čaka še eno prijetno druženje, saj nas bosta obiskali knjižničarki iz Knjižnice Vojnik. Zagotovo bosta s seboj prinesli knjige in nam povedali ali prebrali kakšno pravljico.

 

Dušanka Krančan, vzgojiteljica

 

Oglejte si tudi