Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Veselita jih glasba in šport

Letošnji devetošolci so bili uspešni športniki in glasbeniki. Njihovi uspehi segajo na državno in meddržavno področje.
1. Tinkara Lečnik

Sem Tinkara, učenka 9. b-razreda. Že od svojega šestega leta obiskujem Glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega. Violončelo igram zdaj že šesto leto. Obiskujem tudi mladinski pevski zbor in godalni orkester. Udeležujem se različnih državnih in mednarodnih tekmovanj. Vpisala sem se na Gimnazijo Celje - Center. Po končanem šolanju se želim vpisati na Filozofsko fakulteto v Ljubljani. V prostem času pa pojem in se družim s prijatelji.

 

 

2. Aljaž Goršek

Sem Aljaž, prihajam iz Nove Cerkve in sem letos uspešno zaključil šolanje na OŠ Vojnik. Vsa leta sem bil uspešen učenec, postal sem zlati bralec in sodeloval v šolskih športnih ekipah na področju atletike, rokometa in košarke. Zadnjo treniram od 6. razreda in letos smo s šolsko ekipo prišli do državnega polfinala, kjer pa nam je zmanjkalo malo sreče in zdravja za nadaljnje uspehe. Igram za KK Vojnik, s katerim smo letos zastopali Slovenijo tudi na mednarodni ravni in dosegli odlične rezultate. Raje imam naravoslovne predmete, družboslovne pa malo manj. V prostem času rad poslušam glasbo, igram košarko in tudi računalniške igrice, časa pa mi ne zmanjka za prijatelje, s katerimi večkrat odigramo kakšno tekmo na igrišču. Vpisal sem se na Gimnazijo Lava, ker bi si še rad vzel štiri leta časa za razmislek, kam in kako v življenju.

 

3. David Tian Hren

Sem Tian David in prihajam iz Vojnika. S športom sem se aktivno ukvarjal vseh devet let šolanja na OŠ Vojnik. Sodeloval sem v šolskih športnih ekipah za atletiko, rokomet, nogomet in košarko. Na področju košarke smo v preteklem letu dosegli odmevne uspehe – npr. s 3. mestom v ŠKL in z uvrstitvijo v polfinale državnega prvenstva. Čeprav se nisem mogel udeležiti vseh tekem, sem podpiral ekipo in bil v mislih z njo.

 

4. Jakob Hrovat

Veselijo me športne dejavnosti, predvsem košarka in nogomet, ki ju zelo rad igram, zato sem veliko prostega časa preživel na igrišču, predvsem pod koši. Uspešno sem sodeloval na tekmah šolske košarkarske lige inprispeval k uspehu naše ekipe.

 

5. Ambrož Planinšek

Sem Ambrož in živim v najlepšem kraju pod soncem – v Malih Dolah. Košarko treniram že pet let,­ dve leti pri KK Hrastnik in tri leta pri KK Vojnik. Zaradi mase, mišic in lepega izmeta igram na poziciji krilnega centra. V ŠKL smo dosegli odlično 3. mesto, dečki (letnik 1999 in mlajši) smo se z odlično igro uvrstili v polfinale državnega prvenstva. S klubom smo se udeležili tudi mednarodnega turnirja na Češkem, kjer smo bili zelo uspešni. Pri športnih dejavnostih sem zelo aktiven, saj sem sodeloval v šolskih ekipah v rokometu, atletiki in nogometu. Po uspešno zaključenem 9. razredu bom šolanje nadaljeval na Srednji šoli za strojništvo.

 

 

6. Nik Potočnik

Sem Nik in prihajam iz Ivence. Rad se družim s prijatelji, ukvarjam se z različnimi športi in poslušam glasbo. Že štiri leta treniram košarko pri KK Vojnik in upam, da bom s tem nadaljeval čim dlje. V šolski košarki smo v ŠKL-ju dosegli 3. mesto, pri dečkih (letnik 1999 in mlajši) na medobčinskem tekmovanju pa prišli do polfinala državnega tekmovanja. Igral sem za šolske ekipe v nogometu, rokometu in tekmoval v atletiki. Šolanje bom nadaljeval na Srednji zdravstveni šoli Celje. 

 

7. Zara Ribič

Sem Zara, doma iz Ivence. V šoli sem zadnja tri leta osvojila srebrno nemško bralno značko. Košarko treniram tri leta. Igram za Košarkarski klub Athlete Celje, kjer dosegamo odlične rezultate. Treninge imam petkrat tedensko v Celju. V šoli sem igrala za ekipo ŠKL in na košarkarskih šolskih tekmovanjih. V letu 2013/14 smo postale državne prvakinje v kategoriji do 16 let, osvojile pa smo tudi odlično 3. mesto v Jadranski ligi. Letos pa so me povabili v FIBA Camp do 15 let, kar mi zelo veliko pomeni. Prav v tem mesecu smo z našo kadetsko ekipo osvojile medaljo za športne uspehe v letu 2013/14, ki nam jih je podelila Športna zveza Celje. S košarko se želim ukvarjati še naprej, saj imam glede tega visoke cilje.

 

8. Urška Robič

Stara sem 15 let in prihajam s Frankolovega. Vseh devet let »guljenja« šolskih klopi sem se trudila za čim boljši učni uspeh, kar mi je v neki meri tudi uspevalo. Zadnja tri leta sem osvojila srebrno nemško bralno značko. Predvsem pa sem predana športu, saj sem sodelovala na različnih športnih tekmovanjih za šolo. Zelo sem bila uspešna na področju vorteksa, saj sem osvojila prvo mesto na medobčinskem in področnem tekmovanju. Že osem let treniram rokomet in sem aktivna članica Ženskega rokometnega kluba Celje Celjske mesnine, s katerim smo v letošnji sezoni zasedle odlično četrto mesto v državi. Največ prostega časa preživim z družino in psom. Seveda pa si življenja ne znam predstavljati brez prijateljev. Zelo rada poslušam glasbo in fotografiram. Vpisala sem se na Srednjo zdravstveno šolo Celje – smer zdravstveni tehnik, ker me to veseli. Po končani srednji šoli bi rada nadaljevala šolanje v smeri fizioterapije, saj me veselita tako zdravstvo kot šport.

 

9. Urh Sitar

Sem Urh, moj vzdevek je Krtek. Prihajam iz Arclina. Sem fant, ki ve, kaj hoče v svojem življenju. Ne prenesem, da se meni ali tistim, ki so mi blizu, godi krivica. V družbi sem vedno zaželen in rad priskočim na pomoč, kjer je ta potrebna. Prosti čas preživljam na igrišču ali za računalnikom.

Rad imam šport, posebno rokomet. Že deset let ga treniram in sem član RK Celje Pivovarna Laško. Zadnjih nekaj let dosegamo lepe rezultate, tako v Sloveniji kot tudi izven njenih meja. Osvojili smo lepo število medalj in pokalov, tudi na mednarodnih turnirjih. To leto smo s soigralci osvojili 3. mesto v Sloveniji. Na športnem področju sem zastopal šolo na številnih tekmovanjih, razred pa kot športni referent.

Rad bi, da ostanem povezan s športom tudi v prihodnje, zato sem se vpisal na Srednjo zdravstveno šolo Celje, saj si želim postati športni fizioterapevt. Kajti če mi ne uspe na igrišču, bom vsaj ob njem.

Osnovno šolo si bom zapomnil po sošolkah in sošolcih, s katerimi smo se skupaj zabavali, potili in učili celih devet let, ter tudi po učiteljih, ki so nas sicer včasih težko prenašali. Želim si ohraniti stike z vsemi osnovnošolskimi prijatelji in se družiti z njimi.

 

10. Nika Tamše Žmavc

Športni uspehi so mi polepšali šolske dni v OŠ Vojnik. Največ jih je bilo v zadnjem letu, saj smo se s košarkarsko ekipo še bolj potrudili. Letos smo skupaj zastopali šolo in dosegli odličen rezultat: bili smo na mestih od 4 do 6 v celotni državi, kar je najboljši rezultat v zgodovini šole, in verjamem, da ga bo težko izboljšati. Tudi s ŠKL-jem smo dosegli fantastične rezultate, a na žalost se nismo udeležili vseh tekem. Lansko leto sem se udeležila košarkarskega kampa v Savudriji. Tisti teden mi je zagotovo zelo pomagal pri košarki. Tudi na Češkem sem bila, kjer smo z dekleti in fanti pustili dober vtis.

 

Milena Jurgec

 

Foto: Matjaž Jambriško in Igor Fenko

 

 

Oglejte si tudi