Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Varni na internetu

Dan varne rabe interneta bo letos 7. februarja! Tema je zanimiva - povezovanje generacij in učenje drug drugega o varni rabi interneta.
Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov, predvsem med otroki in mladostniki ter njihovimi starši in učitelji. Osrednjo pozornost pa bomo tokrat namenili spodbujanju medgeneracijskega dialoga, sodelovanja ter izmenjavi izkušenj in znanj o varni rabi interneta med mladimi in njihovimi starši, starimi starši in učitelji. 


Mladi starejše prekašajo pri uporabi različnih tehnoloških naprav, storitev in rešitev - in tu se lahko od njih marsikaj naučimo; manjka pa jim življenjskih izkušenj za modro presojo, odgovorno ravnanje in pravilne odločitve pri uporabi tehnologije in morebitnih zagatah povezanih s tem - in tu jim lahko pomagamo starejši s svojimi izkušnjami in znanji. Oboji lahko torej veliko pridobimo iz takega dialoga.


Tudi na OŠ Frankolovo se letos pridružujemo mesecu varne rabe interneta. Na spletni strani šole smo objavili napotke za varno rabo interneta, pri pouku bomo ta mesec še posebej pozorni na varno rabo interneta. Učence in starše bomo napotili na spletne strani namenjene varnosti na internetu.

Pridružite se nam na spletnih straneh!

 

Branko Dragar

Povezave

www.safe.si/

Oglejte si tudi