Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

V družbi so tudi težave

Tako se glasi poglavje iz našega učbenika pri predmetu družba. Ali so res? Tudi v našem kraju? Katere pa so? Ali lahko mi kako pomagamo? Tako smo se spraševali z učenci 5. razreda POŠ Nova Cerkev. Odločili smo se, da bo najbolje, da kar sami poiščemo odgovore in se prepričamo.
Učenci so raziskali svoj kraj in ugotovili, da lahko prebivalci poiščejo pomoč pri Rdečem križu in Karitasu. Predlagali so, da bi se z njimi srečali. Tako smo prav zares povabili v goste Magdo Kajzba, predstavnico Rdečega križa, ter Marijo Gobec, ki je zastopala Karitas. Predstavili sta nam delovanje teh organizacij v kraju. Seveda so ju učenci vprašali, kako bi lahko tudi oni pomagali. Skupaj smo naredili načrt, ki ga bomo izvajali celo leto.

Učenci so tako iz prve roke videli in slišali, kako delujejo humanitarne organizacije. Zahvaljujemo se ge. Kajzba in ge. Gobec, ki sta imeli posluh za našo radovednost in sta si vzeli čas za nas. Izziv projekta Pogum, kako ustvariti spodbudno učno okolje za učence, je tako postal nekaj, česar se vsi veselimo. In komaj pričakujemo, kaj nam bo še prinesel. Kot sta rekli naši gostji: »Vsak naj naredi, kar lahko. Najslabše je, če ne narediš nič. Dobro se z dobrim vrača.« Za nas je bilo to srečanje le začetek …

 

Tekst in foto: Vesna Kotnik

Oglejte si tudi