Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Teden otroka na OŠ Antona Bezenška Frankolovo

Teden otroka, ki ga obeležujemo vsak prvi teden v oktobru, letošnje leto poteka na temo Povabimo sonce v šolo.
Učenje v naravi in v sožitju z njo je nekaj neprecenljivega … otroku omogoča svobodno igro, kreativno ustvarjanje in mišljenje, možnost uporabe raznovrstnih materialov …

 

Tudi na OŠ Antona Bezenška Frankolovo smo se potrudili in v tednu otroka učencem omogočili čim več stika z naravo in kreativnega ustvarjanja.

 

Učenci 6. in 7. razreda so se odpravili v gozd, kjer so opazovali, kako se v tem letnem času narava spreminja, predvsem pa je bil njihov namen spoznavanje in razlikovanje dreves, preučevanje podrastja idr.

Vsi učenci šole so se odpravili na jesenski pohod. Za najmlajše je bil organiziran krajši pohod na Gojko, starejši učenci so lahko izbirali med pohodom v domačem kraju (Črešnjice) in vzponom na Šmohor.

Učenci od 6. do 9. razreda so se v okviru tehniškega dne seznanili z različnimi poklici. Okoliške srednje šole (Šolski center Zreče, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednja zdravstvena šola Celje, Šolski center Šentjur idr.) so jih navdušile s predstavitvami poklicev in načinom njihovega dela ter delavnicami, v katerih so učenci z zanimanjem in aktivno in sodelovali.

 

Tekst: Maja Lugarič

Foto: Tamara Blazinšek, Maja Lugarič, Branko Dragar

Oglejte si tudi