Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Praznične delavnice

V torek, 27. 11. 2012, je na predmetni stopnji OŠ Frankolovo potekal tehniški dan. Učenci so ustvarjali izdelke na temo prihajajočih praznikov. Nastalo je veliko lepih izdelkov, ki jih lahko tudi kupite na prazničnem sejmu v petek, 7. 12. 2012, v večnamenskem prostoru OŠ Frankolovo od 15. do 17. ure.
O tehniškem dnevu so učenci OŠ Frankolovo zapisali:

Včeraj smo imeli tehniški dan. Pričel se je zjutraj, ko smo se v razredu razdelili v dve skupini. V moji skupini smo izdelovali in okraševali srčke, zvezde in kroge iz kartona. Okrasili smo jih z mahom in raznimi cvetovi. Uporabili smo tudi pištolo za lepljenje.  Bilo je zabavno. Druga skupina je izdelovala čudovite škornje iz blaga, ki so jih prav tako okrasili. Uporabili so volno in pribor za šivanje. Nekateri učenci so izdelovali pingvine iz papirja.

Po malici smo v modele srčkov ulivali mavec  zmešan z vodo. Srčki nam niso dobro uspeli, zato smo ponovili izdelavo. Ko smo končali z ulivanjem, smo pospravili učilnico in nadaljevali z izdelovanjem venčkov. Jaz sem ga delala s sošolko Nino. Komaj sva začeli, pa je že zvonilo za konec pouka.

Tehnični dan je minil hitro in lepo. Izdelali smo veliko lepih izdelkov.

Ines Srebot , 7. Razred

 

Zjutraj smo začeli delati venčke. Najprej smo zvezdico iz kartona oblepili s selotejpom in krep papirjem. Na sredino zvezdice  smo namazali lepilo za papir. Čez lepilo smo dali mah. Potem smo s pištolo za lepljenje dodali storže, orehe, želode in druge okraske. Na koncu smo s trakcem naredili pentljo. Naredili smo res lepe venčke.

Po odmoru smo z maso vlivali v kalupe srčkaste oblike. Naredili smo jih veliko.

Eva Čretnik, 7. razred

Foto: Branko Dragar

Oglejte si tudi