Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Najuspešnejši devetošolci OŠ Vojnik 2016

Jerneja Čerenak 

Sebe bi opisala​ kot umetnico in veliko ljubiteljico živali. Obiskujem glasbeno šolo. Sprva sem igrala prečno flavto, zdaj pa citre. Rada rišem, hodim v gledališče, pojem in se ukvarjam s svojima podganicama. Vsa šolska leta sem bila uspešna in osvojila veliko priznanj na različnih področjih, na kar sem zelo ponosna. Šolo si bom zapomnila po pevskem zboru in gostovanju na Češkem, nepozabnih vikendih in Brihtnih glav'cah, na katerih smo se tako zabavali, da še spali nismo, po našem razredu, ki ga res ne moreš pozabiti. Menim, da mi je osnovna šola dala veliko znanja za srednjo šolo, in vem, da jo bom pogrešala. Vpisala sem se na umetniško gimnazijo – likovna smer v Celju.

 

Eva Gorenšek

Menim, da sem na Osnovni šoli Vojnik dobila veliko novega znanja, prav tako pa je šola poskrbela tudi za mojo kondicijsko pripravljenost, saj sem med odmori velikokrat tekla domov po razna obvestila in zvezke (s šolo sva namreč sosedi). Seveda moram omeniti tudi najboljše sošolce, s katerimi smo pojedli ogromno jabolk, napihovali balone na straniščih in imeli izjemno zanimive malice. Smo preprosto »Đeksoni« (in že vemo, o čem govorim). Šola mi bo ostala v lepem - Center zaradi širokih možnosti za uresničitev mojih sanj.

 

Špela Gosnik

Sem najbolj suha devetošolka. Moj najljubši predmet v šoli je malica, obožujem namaz iz tunine. Vpisala sem se na modno oblikovanje, saj me to zelo zanima, zato ni nič čudnega, da imam v večini zvezkov več skic in risb kot prepisane snovi. V spominu mi bodo, poleg najboljših sošolcev, prijateljev in učiteljev, ostale neprespane noči branja.

 

Pika Herlah

Doma sem v Vojniku. Svoj prosti čas najraje preživljam s prijatelji na kakšnem dolgem sprehodu, ob igranju košarke ali ob poslušanju glasbe. Rada se sprostim tudi ob dobri knjigi. Osnovno šolo si bom zapomnila po mnogih lepih trenutkih, najbolj pa po ljudeh, ki mi bodo za vedno ostali v lepem spominu. Ker še ne vem, kaj bom v življenju, sem se odločila, da bom o tem razmislila v naslednjih štirih letih na Gimnaziji Celje - Center.

 

Nika Kolar Josipović

Prihajam iz Vojnika. Vsa leta šolanja sem bila odlična učenka. Vseh devet let sem potovala s knjigo v svet in postala zlata bralka ter osvojila tudi zlato angleško bralno značko. Od četrtega razreda dalje treniram plavanje. Kar se športnega udejstvovanja tiče, se na državnih prvenstvih redno uvrščam v finalna tekmovanja. Imam tudi že kar nekaj medalj iz raznih mednarodnih plavalnih mitingov. Letos julija sem se udeležila jubilejnih 50. otroških olimpijskih iger, ki so bile v New Taipei Cityju. Ker bi rada še naprej aktivno trenirala, bom šolanje nadaljevala v športnem oddelku I. gimnazije v Celju. Zelo se že veselim jeseni ter novih izzivov, ki sem si jih zadala.

 

Anja Kitek

Osnovna šola Vojnik mi je omogočila, da sem se lahko razvijala na mnogih področjih. Osvojila sem zlato bralno značko pri slovenščini, v sedmem in osmem razredu pa tudi zlato nemško bralno značko. Letos sem na državnem tekmovanju iz logike in matematičnega kenguruja osvojila srebrno priznanje. Lani sem začela trenirati košarko v Košarkarskem klubu Vojnik in sodelovala tudi v šolski ekipi. Bila sem  na tekmi All-Stars ini na selekciji za slovensko reprezentanco. Letos sem končala šolanje v Glasbeni šoli Celje. Naredila sem šest let teorije, dve leti solfeggia in osem let flavte. Na mednarodnem tekmovanju Svirel sem prejela srebrno priznanje samostojno in tudi s komorno skupino. Osnovna šola mi bo ostala v spominu po dobrih prijateljih, prijaznih učiteljih in zabavi. Šolanje bom nadaljevala na splošnem oddelku I. gimnazije v Celju (športni razred).

 

Tanja Koštomaj

Doma sem v Višnji vasi. Po naravi sem prijazna, vendar bolj mirna oseba. V prostem času rada poslušam glasbo, rišem, kolesarim, najbolj pa me sproščata branje in »shoping«. Vseh devet let šolanja sem bila odlična učenka, poleg tega sem se udeleževala različnih tekmovanj  osvojila Cankarjevo priznanje, priznanje iz nemške bralne značke in zlato bralno značko. Ker mi poklicna pot še ni popolnoma znana, bom svoje šolanje nadaljevala na Gimnaziji Celje – Center, saj se mi zdi gimnazija odlična možnost, da še razmislim o tej pomembni odločitvi.

 

Katarina Krajnc

Prihajam iz Šmartnega v Rožni dolini. Stara sem 15 let. Pet let sem obiskovala Podružnično osnovno šolo Šmartno v Rožni dolini, nato pa sem s svojim šolanjem nadaljevala v Vojniku. V prostem času rada hodim na sprehode, se družim s prijatelji, poslušam glasbo in berem knjige. Sem vesela, nasmejana in pozitivna oseba, ki vedno rada priskoči na pomoč. Skozi svoje šolanje sem sodelovala pri različnih interesnih dejavnostih in tekmovanjih, prepevala v pevskem zboru, ki si ga bom zapomnila po gostovanju na Češkem in intenzivnih pevskih vajah ter nepozabnih dogodivščinah. Vseh devet let sem pridno brala, zato sem postala zlata bralka. Ker še nisem odločena, kaj bi v življenju rada počela, bom s svojim šolanjem nadaljevala na Šolskem centru Celje, na oddelku gimnazije, kjer upam, da bom spoznala svoj življenjski cilj. Osnovno šolo si bom zapomnila po nepozabnih dogodivščinah, ki smo jih preživeli skupaj s prijatelji.

 

Rok Lončar

Sem zlati bralni značkar pri slovenščini, uspešno sem sodeloval tudi pri angleški in nemški bralni znački.in angleško bralno značko. Sodeloval sem v šolskem parlamentu in pri Modri Janovem ekoprojektu 3 – Varčuj z vodo. Udeležil sem se tabora Brihtne glav'ce in Mednarodnega tekmovanja v kreativnem pisanju Cambridge English. V osmem razredu sem sodeloval na regijskem natečaju Naravne in druge nesreče – Ogenj ni igrača. Rad rišem, slikam in kiparim, zato sem se odločil za Gimnazijo Celje – Center – umetniška gimnazija, likovna smer. Za takšen program je bilo treba opraviti preizkus likovne nadarjenosti, zato sem se udeležil priprav na preizkus v Ljubljani in v Celju. Treniral sem  nogomet in atletiko, a nazadnje sem se odločil za jezdenje konj. Jezdim že tri leta, postal sem jahač 1, jahač 2 in pridobil tekmovalno licenco. Udeležujem se tekmovanj v preskakovanju zaprek s konji. Moja največja uspeha sta 2. mesto v preskakovanju zaprek s konji na 105 cm in prvo mesto na interni tekmi v dresurnem jahanju.

 

Evelina Pristovšek

Rojena sem poleti, po horoskopu sem dvojček. Živim z glasbo, plesom in petjem, najraje pa nastopam. S tem bi se nekoč rada tudi preživljala. ​Najljubše mi je biti s prijatelji in družino, se smejati in se zabavati. Za prijatelje sem Eve, za odrasle pa »Umiri se in bodi tiho«. Šolanje bom nadaljevala na SVŠGL v Ljubljani, smer sodobni ples. Sveta se veselim in želim iz njega izvleči največ.

 

Špela Rojc

Prihajam iz Nove Cerkve. Štiri leta sem obiskovala Podružnično osnovno šolo Nova Cerkev, nato pa svoje šolanje nadaljevala v Vojniku. Sodelovala sem na raznovrstnih tekmovanjih in dosegala lepe rezultate tudi na državni ravni. Sem velika oboževalka adrenalinskih dogajanj. Svoj prosti čas najraje preživljam v družbi prijateljev. Ne vem še, kaj bi v življenju najraje počela, saj me veseli veliko stvari, zato bom šolanje nadaljevala na Šolskem centru Celje, splošni gimnaziji. Osnovna šola mi bo ostala v zelo lepem in neizbežnem spominu, posebej različne neumnosti in vragolije, ki smo jih počeli s sošolci med odmori in s tem popestrili marsikateri dan.

 

Julija Stolec

Prihajam iz Nove Cerkve. Uživam v risanju in igranju flavte, zato sem tudi članica Godbe na pihala Nova Cerkev. Ker imamo doma gostilno, ki bi jo rada nasledila, in ker uživam v jezikih, še posebej angleščini, sem se vpisala v gostinsko šolo, turistično smer, evropski oddelek z globalno dimenzijo. Šolo in razred si bom zapomnila po najlepših dogodkih, ki so se dogajali v zadnjem letu. 

 

Jure Šeško

Živim v Vojniku. Rad se ukvarjam s športom in glasbo. Že štiri leta igram harmoniko in eno leto treniram judo pri Judo klubu Shido. V prostem času rad igram računalniške igrice ali pa grem s svojima kužkoma na sprehod. Zelo rad imam živali in naravo. Šolanje bom nadaljeval na Gimnaziji Slovenske Konjice. V življenju bi se rad ukvarjal s humanističnimi smermi – najverjetneje z veterino. OŠ Vojnik mi bo ostala v lepem spominu po prijaznih učiteljih in sošolcih.

 

Ana Zeme

Zadnje leto svojega šolanja živim v Šentjurju. V prostem času uživam ob knjigah, starejši glasbi in prijateljih. Osnovna šola Vojnik mi bo ostala v zelo dobrem spominu, najbolj pa bom pogrešala vse pustolovščine, doživetja in podvige s svojimi prijatelji. Šolanje bom nadaljevala na Gimnaziji Celje - Center, smer predšolska vzgoja, čeprav me zelo zanima tudi zgodovina.

 

Tadeja Žlaus

Sem zelo živahna, družabna in rada pomagam drugim. Rada se družim s prijatelji, igram odbojko in pojem. Želim si postati učiteljica, zato bom šolanje nadaljevala na Gimnaziji Celje - Center, nato pa na pedagoški univerzi.

 

Milena Jurgec
Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi