Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C
Oceni objavo

Novo vozilo, klopi iz palet in odlični športniki

Velika pridobitev za majhno šolo

V juniju se je uresničila velika želja ne le šolarjem, ampak tudi zaposlenim – šola je dobila novo vozilo.

Staro kombinirano vozilo je bilo že dotrajano in menjava je bila načrtovana. Skupaj z Občino Vojnik smo se odločili, da kupimo novo vozilo. Otrok, ki se vsakodnevno pripeljejo v šolo, je iz leta v leto več in potreba po prevozih je velika, zato smo med nakupom razmišljali racionalno in na dolgi rok. Novo vozilo je minibus za 16 oseb. Otroci prihajajo iz številnih okolišev, kjer so prometne poti nevarne in potrebujejo do šole prevoz – Beli Potok, Bezenškovo Bukovje, Brdce, Črešnjice, Dol pod Gojko, Frankolovo, Lipa, Lindek, Podgorje, Rakova Steza, Rove, Stražica, Straža, Verpete, Zabukovje in tudi s področja Kamne Gore, Sojeka, Globoč, Ilovce, Selc in Stranic. Hvala Občini Vojnik za posluh.

 

Marjana Šoš

 

Klopi iz palet

Ekodan smo izkoristili za ustvarjanje klopi iz palet za enega izmed hodnikov. V okviru predmeta oblikovanje gradiv so devetošolci palete obdelali, nato pa so jih pri predmetu likovno snovanje sedmošolke pobarvale. Klopi smo namestili v veznem hodniku in so namenjene druženju med odmori.

 

Marina Vešligaj

 

Odlični športniki

Maja in junija je bilo zelo napeto na športnem področju. Nekaj učencev naše šole je doseglo lepe uspehe. Na regijskem atletskem tekmovanju v Celju so dosegli naslednje rezultate: Kaja Senegačnik 1. mesto v skoku v višino, Luka Podrzavnik 7. mesto v skoku v višino, Timeja Pušnik 14. mesto v teku na 60 m, Sara Brezovnik 8. mesto v skoku v daljino. Odbojkarji na mivki (Matevž Birk, Nik Marzidovšek, Nejc Marzidovšek, Blaž Petek in Uroš Sodin) so 27. maja zmagali v svoji skupini, 2. junija osvojili 1. mesto na medobčinskem tekmovanju v Celju, 16. junija pa 2. mesto na regijskem tekmovanju v Celju in se tako uvrstili na državno tekmovanje. V atletskem troboju so učenci 5. razreda dosegli 7. mesto. Na državnem tekmovanju 1. junija je plesna produkcija (Eva Mlakar, Maša Trobiš, Kevin Banovšek, Tadej Hrvatin, Nika Javorič, Maša Štante, Tamara Pinter, Kaja Senegačnik, Pia Stermecki, Maruša Žerjav) na šolskem plesnem festivalu dosegla 11. mesto. Med posamezniki sta zastopali šolo Kaja Senegačnik in Maša Štante. V ponedeljek, 30. maja, je bilo področno tekmovanje v atletiki v Celju. Učenka Kaja Senegačnik je z odličnimi skoki v višino dosegla rezultat 151 cm in prepričljivo zmagala. Vsem čestitamo in jim želimo veliko uspeha na nadaljnjih tekmovanjih.

 

Ivo Špeglič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi