Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Hobotnice za prezgodaj rojene otroke

Vsi ljubitelji kvačkanja in ročnih del vabljeni v maju v našo družbo.

Kje? Kdaj? Kako?

 

Rojstva otroka ne pozabiš. Želiš si ga objemati, ljubkovati, ga tolažiti, mu prigovarjati, zapeti ga imeti v svojem varnem naročju.

Žal se ob rojstvu vedno ne izide tako. Tudi pri nas se ni. Prezgodnji porod – Nik, rojen v 26. tednu, brez pomoči ne bi bil danes v razredu 3. a.

Otrok sam 49 dni v inkubatorju, 16 dni v topli posteljici, mami in oči doma, pri njem si le uro na dan. Dotika skoraj ni. Bolnica hladna. Ostane le srčna želja in upanje. Ostanejo tihe besede drobcenemu bitju. Takrat sem si le v mislih predstavljala »muco Maco«, ki čuva Nika in je ves čas ob njem v inkubatorju in topli posteljici.

Srečen konec, ki v meni pusti veliko izkušnjo in željo, da pomagam komu, ki bo na podobni poti.

Hobotnica lahko ob prezgodaj rojenem otroku pomaga in dokazano pozitivno vpliva na njegov razvoj. Zato te vabim, da se nam pridružiš in skupaj ustvarimo prezgodaj rojenim otrokom lažji vstop v življenje. Kvačkajmo hobotnice! Lahko se nam pridružiš le na enem srečanju, lahko obeh.

 

Vabilo je v prilogi.

 

S pomočjo Urške Sotler, mentorice Nataše Šafarič in III. OŠ Celje bomo v maju kvačkali hobotnice, ki jih prezgodaj rojeni otroci lahko imajo ob sebi od prvega dne.

Nekaj je omejitev: preja iz 100 % bombaža (liupka, gumb, cecilija), ni pa pogoj, nekaj jih bomo prinesli s sabo tudi mi. Ne sme biti rdeče ali oranžne barve, barve morajo biti svetle.

Potrebujemo še kvačko, debeline 2,5 ali 3, in veliko dobre volje.

 

Za lažjo organizacijo prosim za prijavo do 13. maja pri urska.sotler@3os-celje.si.

Nimaš povezave s III. OŠ Celje? Ni težave, saj smo projekt zastavili širše.

 

Vabljeni v našo družbo.

 

Urša Sreš

 

Oglejte si tudi