Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Rožnati oktober v Vojniku

Kaj je sreča? Je imeti veliko denarja? Je biti lep? Je imeti lepo hišo? Sreča je, če smo zdravi in imamo ob sebi srečne ljudi, kot ste vi, dragi prijatelji, člani in simpatizerji Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje.
Barbara Dežnak Vidmar, lastnica trgovine Gumbek, je pred tremi leti dala pobudo, da sodelujemo v projektu Europa Donna, ki je slovensko združenje za boj proti raku dojk. Veliko žensk je spletlo pletenine, ki jih je Barbara skrbno zbrala in pripravila za ovijanje drevesa v mestnem parku v Celju z namenom podpore, ozaveščanja in pravočasnega odkrivanja raka na prsih.

 

Mesec oktober je še posebej posvečen ozaveščanju o raku na dojki, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Pomembno je izobraževanje in ozaveščanje žensk za zgodnje odkrivanje te zahrbtne bolezni in zdrav način življenja. Tako smo tudi letos pripravili rožnate pletenine, da z njimi ovijemo drevo pred občinsko stavbo v Vojniku. Ovijanje pletenin predstavlja spoštovanje do telesa, narave in dreves, ki so simboli moči. Barbara je spet zbrala rožnate pletenine pridnih pletilj. Lepo število članov in veliko uslužbenk občine se je zbralo pred občinsko zgradbo. Pozdravila nas je predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek. Pogovorili smo se o pomenu ozaveščanja in zgodnjega odkrivanja raka dojk in ovili lipo s pleteninami.

 

Rožnato drevo bo cel mesec opominjalo in opozarjalo mimoidoče na bolezen, ki jo lahko preprečimo, s hitrim odkrivanjem pa uspešno pozdravimo. Sledilo je prijetno druženje in pogostitev ob pogovoru, za kar se iz srca zahvaljujem predsednici KS in uslužbenkam. Hvala Barbari in vsem, ki ste si vzeli čas zase, za vse nas, ki nam je mar z a sočloveka.Zdravje je bogastvo, ki ga nihče ne prodaja in ga nihče ne more kupiti.

 
Tekst: Dragica Mirnik
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi