Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
23°C
10°C
Oceni objavo

Sanacija plazu v Socki

Zaključena gradbena dela na plazu na brežini pod cesto JP964981, Socka - Čreškova, pod stanovanjskim in gospodarskim objektom Socka 47 (pri Špegelj)

Na osnovi izvedenega geološkega poročila in po potrditvi programa sanacije pristojnega Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije smo konec septembra začeli sanacijo zgoraj navedenega plazu. Na območju plazu so bili izvedeni sanacijski ukrepi z uporabo AB mikropilotov premera 30 cm in betonskih veznih gredi. V sklopu sanacije plazu smo na obravnavanem območju uredili tudi odvodnjavanje površinskih in pronicajočih vod ter sanacijo vozišča na celotnem obravnavanem območju. Del priključka pri stanovanjski stavbi je lastnik objekta uredil sam, pri tem pa smo uredili lažje odvodnjavanje površinske vode. Poleg izgradnje pilotne stene in drenažnega rebra so dela vključevala tudi postavitev odbojne ograje in preplastitev dela cestišča.


Gradbena dela na plazu je na podlagi javnega naročila izvedlo podjetje Peor, d. o. o. Nadzorno je bilo podjetje Grading iz Maribora, kjer so na podlagi predhodnega geološkega poročila podjetja Geosvet, Samo Marnic, s. p. hkrati tudi izdelali projektno dokumentacijo za izvedbo sanacije.


Skupna pogodbena vrednost interventnih in trajnih sanacijskih del je bila nekaj več kot 52.000,00 eur. Del sredstev (DDV, geološka poročila, projekt izvedbe in nadzor) je zagotovila Občina Vojnik; drugi del, v višini 42.000,00 eur, pa je prispevalo Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije, Sektor za zmanjševanje posledic naravnih nesreč.

 

Besedilo in foto: Petra Pehar Žgajner


Oglejte si tudi