Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Utrinki iz Špesovega doma

Da je poleg dela, ki ga vsakodnevno opravljamo, za dobro vzdušje v podjetju pomembno tudi druženje zaposlenih, vemo tudi v Špesovem domu.

Če se le da, vsaj nekajkrat na leto izkoristimo prosti čas za tovrstno druženje – tokrat smo se skupaj odpravili na Bavarsko, kjer smo združili prijetno s koristnim, in si v okviru dvodnevnega potepanja ogledali tudi enega izmed domov za starejše.

 

Na poti proti Bavarski smo se ustavili v idiličnem alpskem kraju Altenmarkt, ki leži med znanimi smučarskimi središči, malo pred Salzburgom. Tu smo obiskali dom starejših, kjer so nas prijazni zaposleni pričakali, nam z veseljem razkazali dom in nam razložili, kakšen je sistem dela pri njih. Po izmenjavi mnenj in izkušenj smo jim pripravili pravi mali koncert s harmoniko, kitaro ter slovenskimi melodijami. Zaposleni in predvsem njihovi starostniki nad prikazanim niso mogli skriti navdušenja.

 

Pot smo nadaljevali proti znanim dvorcem in gradovom Ludvika II. Bavarskega, kjer nas je seveda najbolj očaral »pravljični grad« Neuschwanstein, ki je bil večkrat tudi inspiracija filmskim ustvarjalcem. Veliko lepega smo doživeli v teh dveh dneh in vsi smo se strinjali, da je bila izbrana lokacija prava za jesensko potepanje.

Polni lepih vtisov smo se pozno zvečer vračali proti domu in seveda že kovali načrte, kam nas bo pot peljala v prihodnje.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi