Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
8°C
1°C
JUTRI
2°C
2°C
Deli
5273

Utrinki iz Špesovega doma

Poletje in visoke temperature nas preženejo v senco, kjer ob hladnih napitkih počakamo, da se malo ohladi, in se šele nato podamo na kratek sprehod okoli doma. Z mesecem junijem smo končali spomladanski del prireditev in tudi tokrat smo se zabavali ob dobrih »muzikantih«, poslušali mnogo kakovostnih vokalnih skupin, ali pa se zavrteli s plesalci katere od folklornih skupin.

Junijske prireditve smo začeli s pevci Moškega pevskega zbora KUD France Prešeren Vojnik. Seveda ne gre izgubljati besed, kako zadoni pesem iz številnih moških grl pod taktirko Emilije Kladnik Sorčan. Prireditev je z izbranimi besedami v šopek povezal Beno Podergajs. Zelo smo jim hvaležni, da nobeno pomlad ne pozabijo razveseliti stanovalcev našega doma! Naslednjič, ko smo se zbrali na svojem prireditvenem prostoru, so bili z nami člani ansambla Francija Zemeta in Arclinski fantje, ki so nas popeljali v svet narodno-zabavne glasbe in narodnih pesmi. Večino smo jih zapeli skupaj z njimi.

 

Kar se tiče ostalih družabnih dogodkov, moramo poudariti športne igre, v katerih so se naši stanovalci pomerili z varovanci VVZ z Dobrne, s katerimi že dlje časa dobro sodelujemo. Imeli smo tudi druženje, piknik pod kozolcem, kjer smo se zabavali ob zvokih frajtonarice in si privoščili slastne čevapčiče, ki jih je izvrstno pripravil naš Slavko. Obiskali so nas še pevci Otroškega cerkvenega zbora iz Nove Cerkve, ki so pod Mojčino taktirko in ob spremljavi klavirja zapeli nekaj lepih skladb. Vmes so se predstavili še mladi glasbeniki na različnih instrumentih. Pripravili so nam res lepo sobotno dopoldne.

 

V naslednjih dveh mesecih, ko se nas bo večina podala na zaslužen odmor, kljub vsemu družabnih dogodkov ne bo manjkalo. Že so se nam najavili mladi, ki med počitnicami obiskujejo oratorij, čas pa si bomo krajšali tudi z glasbo našega zborčka in domačih harmonikarjev, hladili se bomo na kakšnem sladolednem srečanju v senci našega kozolca. In tako bo poletje kaj hitro minilo ...

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij