Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Stanovalki SeneCura doma starejših občanov v Mariboru se je uresničila srčna želja: poletela je na Triglav

V okviru različnih aktivnost v domovih starejših občanov SeneCura Maribor, Vojnik in Radenci svojim stanovalcem nekajkrat letno izpolnjujejo tudi tako imenovane Srčne želje. Letos so uresničili že dve, tretjo pa ge. Mariji Teržan, ki bo letos dopolnila 90 let in je stanovalka SeneCura doma starejših občanov Maribor. Ob pomoči helikopterja slovenske vojske je ga. Teržan namreč obiskala Triglav. Dolgoletna želja se ji je uresničila. Teržanova, za katero je bil dogodek presenečenje, je ob tem ganjeno in s solzami sreče v očeh dejala: „Nisem pričakovala, da mi bo ta želja kdaj uresničena. Z letalom sem že letela v Grčijo, moja dolgoletna želja je bila, da bi se pred 90. rojstnim dnevom s helikopterjem povzpela na Triglav. Vesela in hvaležna sem, da se mi je srčna želja uresničila v spremstvu hčerke“.
 „V SeneCura domovih smo doslej uresničili že veliko drobnih srčnih želja, ki so ogrela srca stanovalcem in vsem nam, ki smo z veseljem naredili vse potrebno, da so se njihove želje uresničile. Vozili smo se z vlakcem Jurčkom po Mariboru, nekateri so se želeli peš napotiti na Pohorje, se vozili z motorjem, poleteli z balonom, pojedli dobre domače sladice, obiskali domačijo, obiskali Mariborski park s Tremi ribniki, šli na ribičijo, se razvajali z različnimi sprostitvenimi masažami, manikuro in pedikuro, obiski muzejev, razstav,“ je pojasnila poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo Sanda M. Gavranovič in ob tem dodala, da v SeneCura domovih po Sloveniji želijo vsakemu stanovalcu uresničiti vsako leto vsaj eno srčno željo. Te izpolnjujejo znotraj programa in njihovega slogana oziroma vodila Blizu ljudem. Da to lahko organizirajo, morajo dobro poznati svoje stanovalce. Tako v program vključujejo vse zaposlene, saj je včasih srčna želja zelo skrita in jo stanovalci zaupajo samo posameznikom.

SeneCura s sedežem na Dunaju je bila ustanovljena leta 1998 v Avstriji in je od leta 2015 del francoske skupine ORPEA. Kot vodilni zasebni ponudnik v Avstriji SeneCura upravlja s 84 ustanovami za zdravstveno varstvo in nego (od tega so 3 v fazi načrtovanja/gradnje), poleg tega pa še z 19 domovi za nego na Češkem (od tega 4 v fazi načrtovanja/gradnje) in z doslej 3 kupljenimi domovi v Sloveniji. SeneCura je med vodilnimi družbami na trgu v zasebnem sektorju, tudi po inovativnosti, prejela je več priznanj za kakovost in inovacije.

Več informacij: Mag. Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo, Tel. 030 600 432 e-pošta: pisarna@senecura.si

Oglejte si tudi