Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Odprtje likovne razstave Marjete Zajec

S krajšo priložnostno slovesnostjo v SeneCuri Domu starejših občanov Vojnik smo nedavno odprli razstavo likovnih del gospe Marjete Zajec, stanovalke našega doma.
Gospa Zajec, sicer Ljubljančanka, se s slikarstvom ukvarja že vrsto let, aktivno pa vse od svoje upokojitve. Njena posebnost so akvareli na svilo, prevladujejo pa motivi cvetja in živali. Gospa ustvarja v svoji sobi v domu, ki se v času njenega ustvarjanja spremeni v pravi mali slikarski atelje. Njena srčna želja je bila, da bi pripravila samostojno razstavo v domu in ta se ji je, s pomočjo njene hčerke, sina, vnukinj in zaposlenih v domu, tudi uresničila.

Na odprtju razstave je bilo, poleg njenih najožjih sorodnikov, prisotno tudi vodstvo SeneCura Vojnik, ki je skupaj z gospo Zajec tudi uradno odprlo razstavo. Svečanosti so se udeležili še župan občine Vojnik Branko Petre, nekaj njenih prijateljev, sostanovalcev in zaposleni v domu. V kratkem kulturnem programu in predstavitvi slikarke, ki ga je povezovala Estera Štante, je s kromatično harmoniko pod mentorstvom prof. Tomaža Marčiča nastopil Fin Šibli, učenec glasbene šole Celje. Sledil je ogled razstavo, za tem pa so se obiskovalci zadržali v avli na prijetnem klepetu in manjši pogostitvi.

Razstavo si ljubitelji likovne umetnosti lahko ogledajo v avli doma SeneCura Vojnik.

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi