Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Novembrski utrinki iz Špesovega doma

Kako hitro teče čas, vidimo, ko zopet organiziramo katero od tradicionalnih prireditev – tokrat nas je že dvanajstič obiskal Tone Vrabl in nam pripravil lep večer ljudske glasbe, ki so jo predstavili Oplotničani s Tinetom in Družina Gregorc. Vsak od njih je na svoj poseben način navdušili tako stanovalce kot tudi obiskovalce, ki so se v četrtkovem popoldnevu mudili pri nas.

 

Stanovalce in nastopajoče sta nagovorila direktor Špesovega doma Dragan Žohar, ki se je nastopajočim še posebej zahvalil, in župan občine Branko Petre, ki je stanovalce, obiskovalce ter zaposlene ob prihajajočih praznikih prijazno povabil na zdaj že tradicionalni in prepoznavni Božični Vojnik. Ob koncu pa so nastopajoči stopili skupaj in ob melodiji harmonike Tineta Lesjaka v čast martinovega skupaj s stanovalci doma zapeli En hribček bom kupil.

 

Praznovali smo tudi martinovo ter ob Ervinovi harmoniki in Tonetovi kitari ob pesmi domačih pevcev dostojno počastili ta praznik. Seveda smo imeli tudi krst mošta in se sladkali z domačim pecivom. Naj omenim še, da so nam v tem času dva lepa večera pripravili še pevci okteta Podoglarji ter skupina Ofirovci in koledniki iz Laškega, ki nas redno obiskujejo in nam krajšajo dolge zimske popoldneve, ki nam tako veliko hitreje minevajo.

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

Oglejte si tudi