Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Veselo v Špesovem domu ob dnevu žena

So dnevi, so leta in so pomladi,

ko se imamo preprosto radi;

so trenutki, ko je treba na novo začeti,

in so ljudje, ki jih je treba preprosto objeti.

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš;

ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

če stisneš roko komu, ki ga kaj boli;

ta svet je lep, če si človek do ljudi.

(Tone Pavček)

 

S temi prekrasnimi verzi našega, žal že pokojnega Toneta Pavčka je Dragica Jezernik, organizatorka projekta ob dnevu žena, nagovorila varovanke in varovance ter vse prisotne v Špesovem domu.

 

Sledile so čestitke ob dnevu žena. Prav lepo ti je pri srcu, ko vidiš nasmejane obraze varovancev in drobne iskrice, ki se zrcalijo iz njihovih oči. Zato da je bilo popoldansko druženje v domu starejših resnično zelo prijetno, so poskrbeli pevci – kvartet Arclinski fantje ter mlada harmonikarja Rok Jezernik in Aljaž Amon. Varovanke in varovanci so bili glasbe zelo veseli. Zraven so prepevali, eden od njih pa se je celo opogumil in se zavrtel na glasbo, ki sta jo s spretnimi prsti iz »frajtonaric« izvabljala Rok in Aljaž. Ob spremljavi harmonike smo nato predstavniki SD Vojnik varovankam podelili nageljne v zahvalo in kot čestitko ob njihovem prazniku.

 

Na koncu bi se želeli zahvaliti vodstvu Špesovega doma, ker ste nam omogočili, da lahko pridemo med vas. Hvala za lep sprejem in pogostitev. Hvala tudi dežurni fizioterapevtki za pomoč in organizacijo, da so se varovanci lahko udeležili predstave. Najlepša hvala Arclinskim fantom, saj je lepo in ubrano petje seglo resnično do srca. Mlada in nadobudna harmonikarja Rok in Aljaž – hvala vama, da sta med vse prisotne vnesla veliko dobre volje, spominov in mladostne igrivosti.

 

Bilo nam je res lepo ...

 

Samo Kunej, SD Vojnik

 

Oglejte si tudi