Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
10°C
5°C
PET.
10°C
4°C
5015

Recite da življenju

Vem, da se bo marsikdo vprašal, čemu takšen naslov, saj je življenje samo po sebi umevno takšno ali drugačno. Enkrat mirno in srečno, drugič žalostno in nepredvidljivo, lahko razgibano in polno nasprotij. Pa ni vedno tako. Velikokrat smo v življenju v dilemah in preizkušnjah, ki od nas zahtevajo odločitve, da nekaj spremenimo. In če ne, nam življenje samo ponudi rešitev, ki jo lahko sprejmemo ali pa tudi ne. In to je tisti čudežni DA življenju, ki nam pomaga bodisi preživeti, zaživeti ali pa tudi odživeti.

Če samo majčkeno pogledamo nazaj v zadnje tri mesece, ko nam je življenje narekovala Corona in ukrepi zoper njo, vidiš tisti DA življenju, ki ti je dal moč in pogum, da ostaneš miren in sprejemajoč, ne glede na okoliščine. Ja, pogum je tisto, ki je nabito v besedi DA, ko jo izrečemo in se zavemo posledic, ki lahko nastanejo in nam povzročijo zmedo ali še kaj hujšega. A kot pravijo: beseda izrečena ne vrne se nobena, pomeni to, da bomo deležni nekih novih situacij, lahko dobrih ali slabih. Torej pogum je imeti rad tisto, ki ti ni všeč, vsaj na začetku ne, ko si negotov ob privolitvi na tisto ne simpatično in negotovo. Z drugimi besedami: če zberemo dovolj poguma, nas ni več strah prav ničesar. Ne Covida-19, ne zlobnih ljudi, ki sicer so, a po mojem mnenju jih je zelo malo, ne negativnih novic, ki jih bruhajo mediji sleherni dan in nas strašijo. Oblast pa si mane  roke, saj nas ima pod kontrolo na osnovi našega strahu. Velika napaka!

 

Živeti pomeni zavreči vse ovire in s svežino živeti sedanji trenutek - to je življenje. (Antony de Mello)

 

Dovolite pretok življenjske energije skozi vas, ki je bila tam že pred rojstvom, in se pretaka v vas celo življenje in bo po smrti tudi ostala v vseobsegajoči energiji. Kako pomembno je, da si to priznamo, da smo kot bitje del vsega stvarstva, ki nam omogoča harmonijo tako na telesni kot energetski ravni. Torej  imamo v rokah škarje in platno za  radost našega  življenja. Ta čarobni DA življenju, ni nič drugega kot naša odgovornost zase in za vse okoli nas. To ni samo naša družina, morda še kakšen prijatelj, temveč stvarstvo kot celota, ki vključuje vse ljudi, živali, rastline, minerale, zemljo, vodo in zrak. To jaz imenujem harmonijo snovnega in ne snovnega, torej duhovnega, telesnega in energijskega. In če nismo v ravnovesju, nas zasužnjijo strahovi, stresne situacije in negativni odnosi. Ampak vse navedeno ni nekaj kar obstaja izven nas. Ne. To se dogaja v nas, globoko v naši podzavesti in  tudi ter predvsem v našem umu. Tolažimo  se s  tem, da mene pa to res ne more zrušiti. O, pa še kako! Že dnevna poročila nas uničujejo in energijsko praznijo. Opazujte se kako se počutite, ko slišite, da se Covid 19 ponovno vrača. Začutili boste nelagodje in strah. Kaj pa če sem že okužen in zbolim, umrem. Recite DA življenju in stop negativnim ljudem in informacijam. Recite si, ne dovolim strahu, da me preplavi. Vse bo še dobro, saj me polni življenjska energija, ki je neuničljiva in večna.

Kako pomembno je, da znamo živeti, bivati, ne le delati za materialne dobrine, boljši družbeni status, kar pomeni priznanja takšna ali drugačna, višji položaj na hierarhični lestvici, neko etiketo, ki je hudo minljiva in po mojem mnenju ne prinaša miru in notranje sreče. Iščimo smisel življenja v vrednotah kot so: ceniti zemljo, ki nam daje pogoje za življenje, ceniti nebo, božjo energijo, ki nas vodi po naši poti. Povežimo to dvoje pod geslom: tako zgoraj kot spodaj in živeli bomo v harmoniji na vseh ravneh življenja. Naš cilj bivanja na zemlji naj temelji na svobodi, ne na pohlepu po bogastvu in podrejanju drugih nam v korist.

Recimo DA življenju, ki nam daje smisel bivanja, recimo DA druženju s prijatelji na naši terasi, recimo DA pomoči sosedu, ki je v stiski, recimo DA dobrodelnosti brez egoističnega naboja,  recimo DA problemu, ki ga moramo rešiti... Če se nam dozdeva, da je življenje obtičalo na neki točki in stvari ne gredo naprej, potem potrebujemo spremembo, ki je v nas samih, nikjer drugje.  Odločitev je naša. Pomislite, da se  je večina čudovitih in neverjetnih stvari, ki so se kdaj zgodile v vašem življenju, začele z besedo  DA... Naj ta misel v vas utrdi moje  in vaše razmišljanje o življenju s čarobno besedico DA..

 

Tekst: Milica Kočevar

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi