Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Ožbej Kotnik Vačovnik odličen tretji in ekipno prvi v Ruhpoldingu

Nemški Ruhpolding je pretekli konec tedna gostil otroško veliko nagrado v smučarskih skokih, imenovano FIS Schüler Grand Prix. Mladi skakalec je dosegel velik uspeh in pridobival skakalne izkušnje tudi poleti.
V nemškem Ruhpoldingu se je 22 in 23. julija 2017 odvijalo tekmovanje FIS Schüler Grand Prix v smučarskih skokih. Tekmovanje je potekalo na 40-metrski skakalnici, v dveh letnikih, in sicer dečki letnik 2005, deklice letnik 2005, dečki letnik 2006 in deklice letnik 2006. V kategoriji dečkov letnik 2006 je slovenske barve zastopal tudi član SD Vizore Ožbej Vačovnik Kotnik. Na posamični tekmi je v soboto, 22. julija, dosegel odličen rezultat, saj je med 30 skakalci iz 12 držav osvojil 3. mesto. Nastopila je tudi Tia Kodrnja iz NSK Toper Celje, njen uspeh je med deklicami do 12 let s 3. mestom dopolnila Urša Vidmar iz ljubljanske Ilirije. V kategoriji dečkov do 12 let sta tik pod vrh skočila Benjamin Bedrač iz SSK Mengeš z 2. in Ožbej Vačovnik Kotnik iz SD Vizore s 3. mestom.


Dan kasneje, 23. julija, pa je skupaj, še z dvema skakalcema in eno skakalko iz drugih slovenskih klubov, slovensko ekipo ponesel na najvišji stopničko (Urša Vidmar, Anej Razpotnik, Ožbej Vačovnik Kotnik in Benjamin Bedrač). S suvereno zmago so za sabo pustili najbližje zasledovalce iz Češke za kar 30 točk, nemški skakalci pa so zaostali še dodatnih 20 točk.

 

Čestitke Ožbeju in seveda trenerju Stanislavu Grmu, ki mu gre pripisati zares veliko zaslug za ta uspeh in za odlično delo z našimi mladimi člani in članicami SD Vizore. Za uspešno športno rast gre zahvala celi družini, ki Ožbeja podpira in mu omogoča treniranje in dela v SD Vizore. Več o tekmovanju in rezultatih najdete na:

http://www.sloski.si/index.php?t=News&id=43631&lang=sl.

 

Tekst: Lea Sreš

Foto: Katarina Kotnik, arhiv SZ Slovenije, Iztok Bedrač

Oglejte si tudi