Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Komemoracija na Stranicah

Slavnostni govornik Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta, je na žalni komemoraciji v spomin na sto frankolovskih žrtev ob dnevu spomina na umrle v Grabnu na Stranicah v nagovoru poudaril pomen zgodovinskega spomina in potegnil vzporednice z današnjimi dogodki.
Umrlim so se poklonili poslanec Državnega zbora Bojan Podkrajšek in župani sosednjih občin, Občine Zreče mag. Boris Podvršnik, Občine Vojnik Branko Petre, Občine Slovenske Konjice Miran Gorinšek, Občine Vitanje Mirko Polutnik, podžupan Občine Zreče Drago Šešerko in predsednik Spominskega društva 100 frankolovskih žrtev, Emilijan Fijavž. Prisotni so bili člani Društva 100 frankolovskih žrtev in njihovi svojci, predstavniki krajevnih organizacij Zveze borcev za vrednote NOB, veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Celje in Slovenske Konjice.


Po polaganju vencev, minuti molka in nagovoru Mitje Bervarja je sledil kratek kulturni program. Nastopila sta učenca Podružnične osnovne šole na Stranicah in Mešani pevski zbor Strune. Molitev za umrle sta darovala nekdanji mariborski nadškof Marjan Turnšek in domači župnik Peter Leskovar.


Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi