Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
30°C
14°C
JUTRI
26°C
12°C
1972

Zaključek 1. literarnega natečaja

Na dan državnosti je Katoliško kulturno društvo "Ivan Šopar" Vojnik v Domu svetega Jerneja pripravilo zaključno prireditev 1. literarnega natečaja z naslovom Zapiši besede.

Na natečaj se je prijavilo 16 avtorjev, ki so skupaj napisali 31 pesmi. Pesniki so iz domače občine in tudi od drugod. Vsak prijavljeni je na natečaj lahko poslal do tri pesmi. Vsebina teh je bila verska, domoljubna ali povezana s stanjem ob pandemiji koronavirusa. Organizatorji so zadovoljni z naborom pesmi, ki so jih pripravili avtorji v dveh kategorijah, do 20 in nad 21 let. Zaradi koronavirusnih omejitev so morali v društvu ocenjevalni čas skrajšati in so se tako odločili, da bodo nagrajeni vsi sodelujoči.

 

Natečaj so zaključili z literarno-glasbenim večerom, kjer so nekaj prijavljenih pesmi avtorji sami ali pa drugi bralci tudi prebrali. Posebna gostja večera je bila Brigita Petre, ki predstavila skladbe s svoje zgoščenke Dotikaj se me sonce. Petretova je z zgoščenko obeležila tudi svojih 40 let petja. Ob državnem prazniku pa je na prireditvi spregovoril poslanec državnega zbora Aleksander Reberšek. 

 

Tekst in foto: Klara Podergajs

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi