Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Vojniški vinogradniki na IX. pohodu od kleti do kleti

Vojniški vinogradniki so svoj že deveti pohod od kleti do kleti začeli v Novi Cerkvi. Pohodnike so na startu pozdravili lepo sončno jutro, številna udeležba in veliko dobre volje. Tokratna pot jih je vodila po KS Nova Cerkev.
Na zbirališču jih je pozdravil predsednik društva, nato pa so krenili do potomke trte ob župnišču, kjer jih je pričakal podžupan Viktor Štokojnik. Ogledali so si rast trte in prihodnji pridelek ter po okrepčilu nadaljevali pot. Najprej do gospoda Kristana, pa do župana Branka Petreta. Po dveh odličnih postankih so krenili navkreber do gospoda Novačana, gospoda Medveda in na koncu poti prišli do razgledne točke na višini okoli 450 m. Na desni sta se v soncu bleščala Nova Cerkev in Lemberg, na levi pa sta se pokazala Frankolovo in grad Lindek. Pot navzdol se je ustavila pri gospodu Oprešniku, topel golaž pa je pripravil gospod Gobec. Skoraj ob zaključku tudi harmonika ni manjkala. Še nekaj kilometrov, postanek pri Slavku Jezerniku, predsedniku KS, in že se je pokazala Nova Cerkev.


Vsak gostitelj – vinogradnik je dodal nekaj svojega, vsi pa so se izkazali za izjemno gostoljubne. Iskreno se zahvaljujemo gospodarjem, ki so odprli svoje kleti, in seveda tudi gospodinjam, ki so pogrnile mize.


Tekst in foto: Roman Gračner

Oglejte si tudi