Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
10°C
-3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli
2611

Vojniški upokojenci smo martinovali

Člani Društva upokojencev Vojnik smo svetnika, ki mošt spreminja v vino, na njegov praznik počastili z veliko zavzetostjo, ki se je začela že v zgodnjih jutranjih urah, ko je gospod Ivan Robačer s svojo ekipo prižgal ogenj pod kotličkom, v katerem se je kasneje skuhal odličen ričet. Da je bil zares dober, čeprav si letos po oceni ocenjevalcev ni prislužil medalje, se je videlo po tem, ko se je kmalu po začetku razdeljevanja v kotličku pokazalo dno. Po končani pokušini je marsikdo še žlico polizal.

 

Moram reči, da so nam tokratno »občinsko« martinovanje organizatorji imenitno pripravili in naši člani so bili ponosni in veseli, da so lahko sodelovali pri tako izvrstno pripravljeni prireditvi. 


Za nas pa praznovanja še ni bilo konec. V bližini nas je že čakal avtobus, ki nas je popeljal v Šmartno v Rožni dolini, kjer smo na Turistični kmetiji Vozlič nadaljevali praznovanje. Bogato obložena miza, praznično razpoloženje in frajtonarici, ki sta jih raztegovala Rudi in Herman, so dali slutiti, da se bomo imeli lepo. In res je bilo tako. Ko smo se dobro založili in potešili prvo žejo, so že prišle na oder Ljudske pevke Taščice, ki so nam tako lepo zapele, da so morale na koncu dodati še »rezervo«. Seveda pa brez izbora vinske kraljice tudi tokrat ni šlo. Po težkem boju si je šele v tretjem krogu lento in krono vinske kraljice zaslužila gospa Hilda Pavrič Hildegarda. Naša nova vinska kraljica si je poleg časti pridobila tudi nove obveznosti, saj je morala takoj zatem sodelovati s »prečastitim«, ki je tudi uradno spremenil mošt v vino. Še dolgo smo se vrteli po plesišču, se pogovarjali in se prijetno zabavali. Ob slovesu smo se zahvalili svoji organizatorki gospe Tatjani Ravnjak za ves njen trud ob organizaciji tega praznovanja z željo po skorajšnjem snidenju pred skokom v novo leto.

 

Tekst in foto: Marijan Kajzba

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij