Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

VIII. pohod, ogled vinskih kleti in vinogradov po KS Nova Cerkev

Želja, zamisel je, da bi tudi v naših krajih uredili »vinske ceste«, ki bi pripomogle k promociji vinogradništva in trženja vina v povezavi s turizmom. Zato društvo vojniških vinogradnikov v soboto, 26. avgusta 2017, organizira IX. pohod – ogled vinskih kleti in vinogradov.


Zberemo se ob 8. uri na parkirnem prostoru pri gasilskem domu v Novi Cerkvi, kjer pustimo avtomobile. Pot nas bo vodila do potomke najstarejše trte na svetu »Mihaele« in nato do prijaznih gospodarjev Kristan, Petre, Gobec, Novačan, »razgledne točke«, Jezernik in nazaj do avtomobilov.

 

Vodja pohoda bo Miran Kovač (tel. 051 356 445). Zahtevne hoje bo za okoli 4 ure. Seveda pa bomo pri prijaznih gostiteljih pokusili kupico ali dve rujnega ali mimogrede pokukali v vinograd. Z ogledom bi zaključili ob 14. uri. Priporočamo primerno obleko, obutev in veliko dobre volje.

 

Verjamemo, da teh lepih krajev mnogi še nismo obiskali. Zato obisk pri naših prijateljih vinogradnikih res toplo priporočamo! Društvo bo poskrbelo tudi za kozarce, ki ga bo prejel vsak pohodnik. Prispevek je 5 EUR.

Svojega partnerja pa le pripeljite s sabo! Verjamemo, da bomo doživeli lepo poletno dopoldne! NOVI ČLANI DOBRODOŠLI!

 

X. vinska trgatev bo v soboto, 23. 9. 2017, ob 10. uri. Spet bomo zbirali grozdje za vino Vojničan – društveni ponos – prihranite kak lep grozd (v vinogradu ali gajbici v kleti). Zbirali bomo najtežji in najslajši grozd. Pride tudi vinska kraljica!

 

XI. martinovanje bo v soboto, 11. 11. 2017, ob 10. uri pod šotorom na igrišču.

 

Še vedno vabimo – vpisujemo nove člane v KZ Vojnik, zamudnike pa prosimo, da poravnajo članarino v KZ Vojnik.

 

Pij malo, pij dobro!

 

Vojniški vinogradniki

Oglejte si tudi