Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Veliki novoletni koncert ob 5. obletnici Božičnega Vojnika

Za nami je še en velik koncert Božičnega Vojnika, ki je bil zaradi 5. obletnice še bolj poseben tako na glasbenem kot na plesnem področju, saj se je spektakel odvijal kar na dveh odrih. Zaradi pestrega programa se je tokrat televizija Velenje odločila, da se koncert posname za širšo javnost v Sloveniji, kar je res lepa reklama za Božični Vojnik in za vse nastopajoče. Termine predvajanja koncerta preko TV, ki bo v dveh delih, bomo objavili na FB-strani in spletni strani TD in Občine Vojnik.

Ker zaradi TV-snemanja na platnu niso bila izpisana imena nastopajočih (pogoj za snemanje), v tem članku na kratko predstavljam vse nastopajoče, letos jih je sodelovalo 138, in se jim še enkrat kot organizatorka iz srca zahvaljujem za trud, čas, pripravljenost, pozitivno energijo in dobro razpoloženje na tonskih vajah in na  koncertu, ki se je končal z druženjem in pogostitvijo pozno v noč.

 

Na koncertu se je predstavilo veliko domačih, pa tudi glasbenikov in plesalcev od drugod. Posebno ponosni smo bili na orkester Božičnega Vojnika, ki ga je sestavljalo 32 članov pod taktirko Erika Brezovška. Znani solisti so bili Matic Zakonjšek, Brigita Petre, Sandi Petrej, Špela Jezovšek in Amadej Šopar. V goste smo povabili beat boxerja Jureta Zlatolasa in bobnarja ter harmonikarja Marka Žibreta, ki sta skupaj z MPZ OŠ Vojnik (46 pevcev) pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan izvedli svetovno znano Africo. Irske plesalke iz Ljubljane, plesalke plesnega studia Zvončica, Timetjan in Katarina iz Koroške (plesni par) in španska plesalka Brina Bastl iz Vojnika so poskrbeli za plesno poslastico, artistki na drogu in krogu pa sta bili plesalki iz športnega društva Moj klub iz Bleda. 

 

Vojničanka Urška Koželj je letos iz Ljubljane pripeljala posebne goste Muzikalce, ki so z dvema nastopoma plesno in pevsko navduševali poslušalce. Nivo na jubilejnem koncertu so dvignili tudi že bolj znani glasbeniki iz oddaje Slovenija ima talent Daniel Rampre iz Ljubljane (slovenski Joe Cocker) in Martin Šalamon iz Žalca, iz Zagreba pa se je na povabilo Matica odzval Marko Antolkovič  s posebno Opera2 Vitas, ki jo je lahko odpel le on, zlati gumb Hrvaške in drugo uvrščeni v  oddaji Talent Hrvatske. Ena lepših svetovnih melodij, odigrana s pan flavto Tomija Majcena in orkestra, pa je spremljala risanje božične zgodbe v pesek, ki ga je izvedla Darja Velušček iz šole SendArt iz Ljubljane. Koncert smo zaključili z duetom Nastje in Nives Čakš iz Vojnika ter v rock ritmu dveh bandov Inmotion in Feferonov prav tako iz Vojnika. Nepozabno, vredno ogleda in navdušujoče, so rekli poslušalci, ki so dodobra napolnili dvorano OŠ Vojnik. Hvala vsem, tudi sponzorjem in Občini Vojnik, za pomoč pri organizaciji ter sopovezovalcu programa Cvetu Štefaniču. 

 

Tekst: Marija Čakš

Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi