Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
TOR.
22°C
12°C
Oceni objavo

Vabilo članom TD in krajanom Nove Cerkve

Vse člane Turističnega društva Nova Cerkev in krajane Nove Cerkve vljudno vabimo na prireditve, ki jih pripravljamo v pomladnih mesecih. Pridružite se prireditvam, ki bodo popestrile dogajanje v kraju in jih pripravljamo za vas.
Dan špargljev

V sodelovanju z lokalnim pridelovalcem špargljev Robertom Rošerjem vas vljudno vabimo prireditev Dan špargljev. Spoznali boste pridelavo, pripravo in kulinarični pomen te zelenjave. Mogoč bo tudi nakup. Turistično društvo Nova Cerkev bo poskrbelo za zabavno druženje.

  • V nedeljo, 10. maja 2015, po prvi jutranji maši na vasi v Novi Cerkvi.

 

Dan čebel

V skrbi za ohranitev narave vabi TD Nova Cerkev na prireditev, ki nas bo ozavestila o pomenu ohranjanja pogojev za življenje čebel in o možnostih, da jim pomagamo preživeti. Na srečanju bomo sodelovali s Čebelarskim društvom Vojnik, Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja (gospa Štefanija Kos), POŠ Nova Cerkev in POŠ Socka. V dar vam bomo ponudili medonosno rastlino ali seme za saditev oz. sejanje na vrtovih. Vsako gospodinjstvo v Novi Cerkvi naj zasadi rastlino, ki bo pomenila hrano za čebele!

  • V nedeljo, 17. maja 2015, od 8.00 do 12.00 na vasi v Novi Cerkvi.

 

Pohodi in test hoje na 2 km

Tedenski pohodi pod vodstvom Boltija bodo zaključeni 2. junija 2015. Hoja pomeni zdravje in druženje. Vse krajane, ki želite preveriti svoje telesne sposobnosti, vabimo na test hoje na 2 km. 

  • V torek, 9. junija 2015, ob 18. uri pred Sorževim mlinom.

 

Srečanje folklornih skupin

Srečanje folklornih skupin na vasi v Novi Cerkvi je prireditev, ki ohranja kulturno dediščino in postaja tradicionalna. Predstavile se bodo folklorne skupine iz domače občine in sosednjih občin ter oživile vaško jedro v Novi Cerkvi. 

  • V nedeljo, 7. junija 2015, na vasi v Novi Cerkvi.

 

Vljudno vabljeni!

 

Zvezdana Stolec, predsednica TD Nova Cerkev

Oglejte si tudi