Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

V MDDI Celje smo kuhali marmelado

V društvu MDDI se trudimo izvesti čim več dejavnosti. Članom je zelo pomembno druženje. V okviru programa za aktivno življenje in delo smo pripravili delavnico »domača marelična marmelada«.
Dogovorila sem se z branjevko na tržnici, ki mi je pripravila lepe, zrele marelice. Zbrali smo se v pisarni društva. Tudi napovedane visoke temperature nas niso odvrnile od namere. Kar nekaj članic in dva člana smo se v uvodu seznanili s sadežem in recepti, v katerih lahko porabimo marelice, ki niso le zelo okusne, ampak so pravi zaklad vitaminov. Dobro vplivajo na vid, kožo, presnovo, nohte in lase. So tudi naravni diuretik.

 

Za marmelado, s katero se menda radi sladkajo tudi astronavti, smo uporabili preprost recept svojih babic, le sladkorja smo dodali manj. Delo smo si razdelili in si ob pogovoru o različnem načinu priprave marelične marmelade izmenjali recepte. Napolnili smo lepo število kozarčkov, ki jih bodo še posebno veseli člani, ki bodo ob različnih priložnostih obdarjeni. Na delavnici se nam je pridružil tudi gospod Emil iz društva upokojencev, ki je pomagal pri zapiranju kozarčkov. Veseli smo bili vsakega, še posebej pa težje pomične članice in najmlajšega udeleženca Urbana. Z veseljem smo čestitali svojemu članu Ljubiši ob praznovanju visokega rojstnega dne in mu zaželeli zdravja z željo o ponovnem srečanju.

 

Malo volje, malo časa je treba, da smo zadovoljni, da smo srečnejši. Verjamem, da smo v delavnici združili prijetno s koristnim. Pogovorili smo se o prihodnjem delu in druženju, ki je zelo pomembno za invalide. Hvala spoštovani člani, da se odzovete mojim idejam in volji, ki mi jo prav vi vlivate. Ugotavljamo, da nam taka srečanja veliko pomenijo in tkejo prijateljske vezi.

 

Tekst: Dragica Mirnik

Foto: Gorazd Mesarič

Oglejte si tudi