Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Vabljeni na izlet v Gradec s TD Nova Cerkev

Pred nami je praznični december in za vas smo pripravili nekaj dogodkov. Če se nam pridružite, boste popestrili decembrsko sivino, se družili in našli morda ravno tisto darilce, ki ga iščete.

 

IZLET V PREDBOŽIČNI GRADEC

 

Kdaj?

 

V nedeljo, 9. decembra 2018, ob 8.00 odhod iz Nove Cerkve in ob 8.15 iz Celja (AP Merkur)

 

Člane TD in vse druge vabimo na božični izlet v Gradec (Avstrija).

Program izleta:

Odhod bo 9. decembra 2018 ob 8.00 iz Nove Cerkve in ob 8.15 iz Celja (AP Merkur), vožnjo bomo nadaljevali do Šentilja, čez mejo do središča mesta Gradec. Sledil bo potep po središču. Ogledali si bomo staro mestno jedro: opero, deželni dvorec, mestno hišo, ulico Sporgasse, frančiškansko četrt, stolno cerkev, mavzolej, hišo umetnosti (Kunsthaus), trg Marije pomočnice, otok na Muri (Murinsel). Sprehodili se bomo do grajskega griča z urnim stolpom in zvonikom, od koder se ponuja čudovita panorama mesta in okolice. Na vrh grajskega griča sem bomo povzpeli z vzpenjačo, ki prevaža potnike vse od daljnega leta 1894. Ne bomo pozabili obiskati tudi dvorišča deželne hiše, kjer vsako leto umetniki iz 50 ton ledu ustvarijo ledene jaslice. Ob poti po mestu bomo vstopili v orožarno, kjer je sredi mesta ena največjih zbirk orožja (več kot 32.000 kosov orožja na enem mestu), ki vas bo navdušila. Ogled po muzeju in njegovih zbirkah bo voden.

Prosti čas bomo izkoristili za malico in sprehod po mestnih ulicah, ki so v decembrskem času bogate okrašene. Iz Gradca se bomo odpravili ob 18.00, prihod domov načrtujemo po 20.00.

Informacije in prijave pri Zvezdani Stolec.

 

TRADICIONALNI BLAGOSLOV KONJ

 

Kdaj?

 

V nedeljo, 26. decembra 2018, po drugi maši pred cerkvijo v Novi Cerkvi

Vabimo vas na blagoslov konj – tradicionalni dogodek, ki ga pripravljamo skupaj s KS Nova Cerkev in gospodom Vicmanom. Pripeljite svoje konje na blagoslov. Dogodek pomeni poleg ohranjanja dediščine tudi druženje krajanov v prednovoletnem času.

 

TORKOVI POHODI

 

Kdaj?

 

Vsak torek iz vasi v Novi Cerkvi

 

Torkovi tedenski pohodi po poteh KS Nova Cerkev potekajo vsak torek, dobimo se ob 19.00. Vabljeni vsi, ki se nam želite pridružiti. Hoja in druženje sta pomembna za zdravje. Bodite pozorni na primerno obutev, obleko in lučke. Udeležba je na lastno odgovornost.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

 

Tekst: Boža Prevolnik

Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi