Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
14°C
-4°C
JUTRI
18°C
-5°C
Deli
5152

Tri medalje za TMK5E

Udeležba na Svetovnem pokalu W.T.B.F. v twirling športu

Članice Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, Nuša Detiček, Eva Mlakar, Andreja Ošlak, Urška Pelko, Iza Ritonja, Kaja Senegačnik, Pia Stermecki, Jona Šalabalija, Maša Trobiš in Maruša Žerjav, so kot članice državne reprezentance zastopale Slovenijo na Hrvaškem na svetovnem pokalu v twirling športu v organizaciji hrvaške twirling zveze in svetovne twirling zveze W.B.T.F., ki je potekal med 8. in 13. avgustom v športni dvorani Žatika v mestu Poreč ob hrvaški obali. Tekmovanja so se udeležile pod vodstvom trenerke Nastje Keršič, mentorstvom Rajka Detička in spremstvom staršev. Sodelovali so športniki iz 19 držav sveta. Tekmovanja so se udeležile reprezentance Slovenije, Anglije, Avstralije, Češke, Francije, Hrvaške, Irske, Italije, Japonske, Kanade, Nemčije, Nizozemske, Norveške, Rusije, Škotske, Španije, Švedske, Švice in Združenih držav Amerike. Slovenska reprezentanca je bila v sestavi klubov iz Slovenske Bistrice, Logatca, Cerknice, Nove Gorice, Lenarta, Horjula, Kranja, Solkana in Ribnice. Skupno 45 članov reprezentance in 9 članov trenerske ekipe.

 

Na dan prihoda je sledil reprezentančni trening v športni dvorani in svečana otvoritev pred začetkom tekmovanja. Prvi dan so tekmovale solistke in artistic pari. Nuša je v kategoriji Solo A junior zasedla odlično 30. mesto med 44 tekmovalkami, Eva se je uvrstila v finale. Urška, Maruša in Maša so se po kvalifikacijah že uvrstile v finalni del v kategoriji Solo B1 in B2 junior. Med 44 pari sta v kategoriji Artistic pair B junior zasedli Kaja in Pia 27. mesto, 25. mesto Jona in Maša ter 22. Iza in Urška. Kvalifikacijski nastop v kategoriji Artistic pair A junior je Nuši in Evi prinesem nastop v finalu. Dekleta so v artistic twirl in v skupini tekmovala drug dan tekmovanja. Andreja je od skupno 28 tekmovalk v kategoriji Artistic twirl A senior dosegla odlično 16. mesto, prav tako je 16. mesto zasedla Nuša v kategoriji Artistic twirl A junior med 34 tekmovalkami. Maruša si je priplesala polfinale, Eva in Urška pa sta se uvrstili v finale. V skupinski sestavi (Ošlak, Pelko, Senegačnik, Stermecki, Šalabalija in Trobiš) so dekleta v kvalifikacijskem krogu zasedla več kot odlično 15. mesto izmed 27. skupin v kategoriji team B. Petkov polfinalni del je z odličnimi nastopi Evi in Maruši prinesel uvrstitev v sobotni finale. Skupno število finalnih nastopov v klubu je bilo 8 od 15 kvalifikacijskih.

 

Končni rezultati finalnih nastopov so bili:

  • Urška Pelko se je v Solo B1 junior uvrstila na 5. mesto, v Artistic B1 junior pa na 6. mesto.
  • Maruša Žerjav se je v Solo B2 junior uvrstila na 7. mesto in v Artistic twirl B2 junior končno na 8. mesto.
  • Maša Trobiš je zasedla več kot odlično 4. mesto, tik pod stopničkami.

Trije finalni nastopi pa so v klub prinesli medalje:

- Nuša Detiček in Eva Mlakar sta osvojili srebrno medaljo, torej 2. mesto v kategoriji Artistic par A junior.

- Eva Mlakar je osvojila dve zlati medalji. Na zmagovalno stopničko je stopila v kategorijah Solo A in Artistic A junior.

Ponosni smo na svoja dekleta! Po udeležbi na evropskem prvenstvu v juliju se je ekipa desetih članic čez poletje pripravljala na udeležbo na svetovnem pokalu. Trenirale so na različnih lokacijah po več ur dnevno. Mednarodnih tekmovanj, pod organizacijo W.B.T.F, se članice udeležujejo: od leta 2014 Eva Mlakar, od 2015 Nuša Detiček in od 2016 Maša Trobiš. Za preostalih sedem članic je tekmovanje v Poreču predstavljalo prvi vstop na mednarodni parket twirling športa. Uspehi reprezentance (skupno 11 medalj): 5 zlatih, 5 srebrnih in 1 bronasta. Reprezentanti so Slovenijo zastopali v kar 23 finalnih nastopih. Skupno je bilo za Slovenijo osvojenih 11 medalj.


Zlate medalje so dosegli:

- Eva Mlakar (Solo A junior, Artistic twirl A junior),

- Tim Udovič (Solo 3 baton A senior),

- Sara Pečkaj (Solo 2 baton adult) in

- Hana Vauda Lorenčič (Artistic twirl B2 junior).


Po srebru sta ob Nuši Detiček in Evi Mlakar (Artistic par A junior) posegla še Kristina Ilič (Artistic twirl B adult) in Tim Udovič – tri osvojene srebrne medalje (Solo 2 baton, Solo A, Artostic A senior). Bronasto medaljo sta osvojila Tim Udovič in Urša Horvat (Artistic par B senior).

 

Zaključek sezone 2016/17 in začetek nove 2017/18

Te dni zaključujemo sezono z udeležbo na poletnem twirling taboru v mestu Rićany na Češkem, kjer članici Nuša Detiček in Maja Lončarič nabirata novo znanje ob spremstvu trenerke Nastje Keršič. Pretekla sezona nam je prinesla veliko odličnih rezultatov in uspehov ter posledično motivacijo za novo sezono, ki jo začnemo 1. septembra. Hkrati bi se rada zahvalila vsem, ki nas podpirajo. Z vso prejeto podporo so naše vizije in cilji močnejši in rezultati toliko bolj razvidni.

 

Seznam članic TMK5E, udeleženk svetovnega pokala v twirling športu W.B.T.F.

Podatki za šolsko leto 2016/2017:

- Nuša Detiček, občanka občine Slovenska Bistrica, dijakinja 2. letnika Srednje šole Slovenska Bistrica,

- Eva Mlakar, občanka občine Vojnik, dijakinja 1. letnika Gimnazije Celje - Center,

- Andreja Ošlak, občanka občine Vitanje, dijakinja 3. letnika Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče,

- Urška Pelko, občanka občine Makole, učenka 8. razreda Osnovne šole Anice Černejeve Makole,

- Iza Ritonja, občanka občine Makole, učenka 7. razreda Osnovne šole Anice Černejeve Makole,

- Kaja Senegačnik, občanka občine Vojnik, učenka 9. razreda Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo,

- Pia Stermecki, občanka občine Vojnik, učenka 9. razreda Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo,

- Jona Šalabalija, občanka občine Slovenska Bistrica, dijakinja II. gimnazije Maribor,

- Maša Trobiš, občanka občine Vojnik, dijakinja 1. letnika Gimnazije Celje - Center,

- Maruša Žerjav, občanka občine Vojnik, učenka 9. razreda Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo.

 

Tekst: Nastja Keršič
Foto: arhiv kluba

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!