Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
2°C
-7°C
Deli
1003

Trenutki k svetovnemu dnevu čebel

Osrečijo nas lahko drobne pozornosti, oddih, doživetja in majhna presenečenja. In lepo je, kadar ljudje, ki živijo v kraju, začutijo, da je prav, da v svoje vsakdanje dejavnosti prepletejo delo v društvih.

Svoje veselje, zadovoljstvo in pripravljenost za dobro sodelovanje prenašajo na obiskovalce tudi dežurni na Koči pri Tomažu. Nedeljske popoldneve obogatijo tako obiskovalcem, ki redno prihajajo na hribček, kot tudi tistim, ki po naključju zaidejo v ta kotiček Tomaža.

 

Tako smo ob svetovnem dnevu čebel lahko bili tudi na Tomažu deležni kančka mozaika praznovanj. Svetovni dan čebel je odlična priložnost, ki jo lahko in znamo izkoristiti. Čebelarji in naravovarstveniki se obračajo na vse nas, da po svojih zmožnostih pomagamo izboljšati pogoje za preživetje čebel in s tem tudi za preživetje ljudi. Menijo, da niso potrebni veliki koraki, šteje prav vsak, ki vodi v dobro čebel in njim lažji, boljši obstoj.

 

Naš čebelar in planinec Viki – Viktor, skrben za čebele, je ta dan s svojimi prijatelji harmonikarji obogatil naš prihod. Brane, Jože, Rudi in Miran so z glasovi harmonik ustvarili prijetno vzdušje. Viktor, čudovita ideja!

To smo izkoristili tudi kot presenečenje za Olgo, ki je nekaj dni prej praznovala rojstni dan. Naj ti šmarnice ohranjajo lepoto, ki jo prinaša mesec maj, draga Olga!

V timu s Cvetko in Vilijem bomo ta dan dodali v zapis neminljivosti trenutkov, ki bodo pripadali spominom, lepim spominom večnosti.

 

Tekst in foto: Zvonka Grum

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!