Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Telovadba skupine »Fitko«

Tudi v letu 2018 smo organizirali telovadbo za člane Društva upokojencev Vojnik pod vodstvom vaditelja, fitnes trenerja Fitnes centra Vojnik in športnega pedagoga Štefana Zabreta.
Ker je bilo v jeseni 2017 več prijav kot v sezono 2016–2017, smo se razdelili v dve skupini: »Fitko« 1 (začetniki) in »Fitko« 2 (nadaljevalci). Vsak ponedeljek smo pridno prihajali k telovadbi in učvrstili svoje telo. Pri tem je bilo obilo zabave in ob majhnih anekdotah smo se iz srca nasmejali in s tem lažje prenašali napore vadbe. Iz meseca v mesec je bilo lažje. Vaditelj Štefan je bil pri vseh vajah dosleden. Vaje smo morali pravilno izvajati, kar je bil tudi namen telovadbe.

 

Letos nam vreme ni dopuščalo, da bi že v marcu začeli telovadbo na prostem. V aprilu smo telovadnico zamenjali z naravo in naša telovadnica so postale stopnice med sv. Florjano in Devico Marijo. Telovadba v naravi je nekaj čisto drugega kot v zaprtem prostoru. V aprilu, ko smo začeli telovadbo na prostem, smo obe skupini združili. Kar osemnajst »Fitkov« nas po stopnicah izvaja vaje, nadihamo se svežega zraka in imamo ob tem še lep razgled na Vojnik z okolico, tudi Celjska kotlina in gore v ozadju so vidni.

 

Veste, koliko stopnic je to? Mi smo jih prehodili oziroma na njih izvajali vaje večkrat. Vsak teden smo preko stopnic izvajali vaje, ki smo se jih naučili v telovadnici. Vsi smo bili zadovoljni, da smo vse uspešno izvedli in zmogli. Vaje so bile pretežno spirualne – ovijalke telesnega jedra, v povezavi s povzetimi iz atletske ABC smo s kombinacijo uspeli izravnavati telesno držo in urediti »šik« linije telesa.

 

Na začetku junija bomo telovadbo uspešno zaključili z željo, da se v jeseni ponovno dobimo. Slike so dokaz, da smo že fit.

 

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Tekst in foto: Štefka Naglič

Oglejte si tudi