Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
14°C
0°C
JUTRI
5°C
-8°C
Deli
2703

Stkali smo prijateljske vezi med društvi

Kaj je sreča? Je imeti denar, lep avto? Imeti?

Ljudje imamo različne poglede na bogastvo. Za nas je bogastvo biti zdrav ob svoji družini in svojih najdražjih, ob prijateljih, ki jih radi obiščemo, se z njimi družimo in doživimo kaj lepega. Danes smo doživeli lep in prijeten dan ob bogatih, srčnih in srečnih, ljudeh. Z Društvom slepih in slabovidnih Celje smo pripravili pekarsko delavnico s prav posebnim namenom – z noto dobrega, z noto pomagati in se kaj naučiti.

 

V nedeljo bo na Špici tek dobrodelnosti, ki se ga bomo udeležili tudi nekateri naši člani, člani MDSS Celje pa pripravljajo stojnico s predstavitvijo. Odločili smo se, da se bomo družili in si polepšali dan s peko peciva in se drug od drugega kaj naučili. Zjutraj so nas lepo sprejeli tajnica Vesna in članici Jana in Sanja, ki jima ni dano, da bi videli lepote jutranjega prebujenja, jutranje zarje, ptic na veji, ki že prav prijetno žvrgolijo. Dar videti z očmi nekaterim ni dan, a Jana in Sanja imata veliko darov, čutov, ki jima pomagajo, da samostojno živita in čutita lepote sveta, ki jima jih oči ne morejo dati.

 

V kuhinji se znajdeta še bolje kot mi, ki vidimo. Pravi gospodinji sta, s polno znanja o kulinariki. Po receptu Janine mame smo pripravile piškote, ki jih je Sanja spretno izdelovala s strojčkom, ki ji je malo ponagajal. A Sanja se ne da. S svojo vztrajnostjo je kar hitro zmanjkalo testa in Jana je pripravila še eno maso. Z Olgo sva se odločili, da pripraviva potico. In res, uspela nama je, da smo bili z videzom prav zadovoljni. Sanja in Jana sta potice potipali in pohvalili izdelek. Treba jo je bilo poskusiti in vse smo bile zelo vesele in zadovoljne, da je bila potica okusna. Ob degustaciji piškotov smo si izmenjale izkušnje in par receptov ter bile vse zadovoljne z okusom piškotov.

 

Naključje je bilo, da so v Društvu slepih in slabovidnih Celje imeli obisk, nadzor iz Ljubljane. Tudi člani nadzora so bili navdušeni nad izdelki, ki smo jih skupaj pripravili. Sodelovanje med društvi nam veliko pomeni in člani nadzora so bili nad sodelovanjem navdušeni. Delavnica, ki smo jo pripravili, nam je vsem bila v veliko veselje in s temi izdelki se bodo lahko posladkali tisti, ki se bodo v nedeljo udeležili dobrodelnega srečanja – teka, hoje na Špici.

 

Hvala, tajnici Vesni in predsedniku Ediju, da smo se smeli družiti in preživeti dan s srčnimi ljudmi. Hvala, Jana in Sanja, ob vaju smo se odlično počutili in veliko naučili. Hvala, Olgi in Gorazdu, da smo obogateli mozaik druženja s prijatelji, ki ga bomo gradili še naprej.

V nedeljo se vidimo na Špici.

 

Tekst in foto: Dragica Mirnik

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!