Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Slovenski kulturni praznik v Korotanu na Dunaju

V kulturnem programu je sodelovala skupina Kitarakon, v družabnem programu pa s kratkim koncertom Joškova banda, obe skupini iz Turistično-kulturnega društva Globoče.

V slovenskem kulturnem središču Korotan na Dunaju je bila 25. januarja 2018 postavljena razstava ilustracij Prešernovega Sonetnega venca, avtorja Mihe Maleša, akademskega slikarja in grafika, v sodelovanju z Galerijo Maleš in Travico Maleš Grešak iz Zgornje Rečice pri Laškem in pod vodstvom umetnostne zgodovinarke Brede Ilich - Klančnik iz Ljubljane.

Prešernov praznik je zelo pomemben tudi za Slovence, ki živijo in delajo na Dunaju ali okolici, prav tako pa za študente, ki študirajo na fakultetah dunajske univerze. To je bil resnično praznik slovenske kulture, saj se je odprtja razstave udeležil tudi Lev Detela, na Dunaju živeči pisatelj in pesnik, in še mnogi vidni gospodarski, turistični in kulturni predstavniki Slovenije na Dunaju. Razstavo je odprla slovenska veleposlanica na Dunaju mag. Ksenija Škrilec in spregovorila o pomembnem poslanstvu naše kulturne institucije na Dunaju pod vodstvom mag. Antona Levstka.

Tekst in foto: Jože Žlaus

 

 

 

Oglejte si tudi