Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Rehabilitacija članov MDDI Celje v Hotelu Delfin

Vsaka pot je pot, ki nekam vodi. Letošnja korona nas je vodila v osamo, v obup in nam povzročila nemalo skrbi. Osamljenost in izolacija sta bili naša stalnica in velikokrat sem pomislila, kako bi bilo, če ne bi bilo telefonov, pošte in društev, ki so podaljšana roka države, kar se tiče sociale, laične pomoči in sodelovanja med ljudmi.
V našem društvu vodijo poti le v smeri polepšati vsak trenutek življenja na različne načine našim članom. Že vrsto let se trudimo izboljšati zdravstveno stanje invalidov ali vsaj vzdrževati obstoječe zdravstveno stanje. Izola, Hotel Delfin, pa je kraj, kamor nas je letos vodila pot na tedensko rehabilitacijo. Organizirali smo prevoz in prisotne poučili z navodili, ki jih je zahtevala trenutna situacija virusa.

 

43 invalidov se je nastanilo v Hotelu Delfin, kjer so nas zelo lepo sprejeli. Ob uvodu sem vsem zaželela dobrodošlico in prisotne prosila, da pustijo skrbi in negative misli na stranski poti, ter jih povabila na različne dejavnosti. Vsak večer smo se dobili na obali, kjer smo se pogovarjali o različnih temah. Petja in družbe nam ni manjkalo, saj sta bila z nami  tudi priznana glasbenika Petan. Si lahko mislite, kako veselo je bilo? Veseli pa smo bili dragega Dušana Stoparja, ki je z nami delil lepe in življenjsko pomembne trenutke že lani. Dušan je zdravstveni strokovnjak, ki je bil našim invalidom na voljo za razgovor in svetovanja vsak dopoldan. Jutra so bila rezervirana za pohod, kdor je želel se nam je pridružil. Glede na zaskrbljenost in nevarnost virusa sem v Delfin povabila gospo Tanjo Štraus, dipl. san. ing, ki nam je pripravila predavanje ne temo NEVARNOST OKUŽB. Na preprost način nam je svetovala, kako postopati in se obvarovati virusa, da ostanemo zdravi, da nas ni strah, kje in kako se bomo okužili. Prisotni so zanjo imeli veliko vprašanj in veseli so bili, da so dobili preprosto razlago. Tudi vreme nam je služilo in ob različnih klepetanjih in razgovorih so se izmenjavale izkušnje in tkalo prijateljstvo. 

 

Teden dni je kar prehitro minil in vsi smo si bili enotni, da so nam zaradi virusa najbolj manjkali stiki, pogovor, tolažba in seveda lepa slovenska pesem, zapeta v naravi. Majda in Marjan Petan sta nam zadnji večer ob obali pripravila pravi koncert in morje je postalo romantično, obala nekaj posebnega, širokega, neskončnega. Ob obali so se nam pridružili še drugi turisti. Pohvaljeni smo bili, da se znamo zorganizirati, da se znamo posvetiti drug drugemu, da znamo spoštovati drugačnost in medse sprejeti in pomagati tistim, ki so drugačni, ki so na različne načine ovirani. Ti posamezniki bi letos morja ne videli in ne bi uživali ob klepetu, predavanjih, pohodih, petju in ne bi stkali novih in okrepili starih prijateljskih vezi.

 

In ob letu osorej spet. Izola, Hotel Delfin, naši člani, Majda in Marjan Petan, Duša Stopar, mag. Tanja Štraus, osebje hotela, hvala, da ste, hvala, da z nami hodite po poti trenutkov lepih in nepozabnih dni.

Življenje je le eno. Živimo ga, hodimo po poti nepozabnih lepih trenutkov, ki nam bodo razsvetlili temačne dni.

 

Tekst in foto: Dragica Mirnik 

 

Oglejte si tudi