Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Prvi novoletni pohod MDDI Celje

»Če biti ne moreš borovec vrh grička, / pač bodi le grm v dolini / – najlepši grmiček na bregu potočka, / če nisi drevo na višini. // Če nisi grmiček, pač bodi le bilka / in cesto okrasi samotno. / Če nisi za bobra, pa bodi vsaj ščuka, / v gladini razburkaj tihoto. // Je dosti posadke, en sam kapitan, / za vsakogar prostor se najde. / Če složni smo skupaj, ni delo zaman, / že barka pred ciljem se znajde. // Če nisi kot cesta, pač bodi le steza / in zvezda, ko ko sonce zaspi. / Velikost ne odloča, kdo vzpne se, pogreza; / a bodi najboljši, kdorkoli že si.« (Douglas Malloch)
In prave zvezde v idilični naravi Šmartinskega jezera smo bili mi, člani Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje, ki smo se na novega leta dan zbrali z namenom, da se družimo, poklepetamo, se poveselimo in malo razgibamo.

Z zavedanjem, da moramo tudi sami nekaj narediti, da nam je lepše, da poskrbimo za svoje zdravje, smo organizirali prvi Novoletni pohod. Sonček, prijeten mraz in čudovita narava so nas spremljali proti »pušn šanku«, kjer smo se zbrali v zelo lepem številu.

Najprej smo si drug drugemu zaželeli obilo zdravja in sreče ter veliko prijetnih druženj v novem letu. Okrepčali smo se ob odličnem »kuhančku«, ki ga je za nas pripravila Erika. Nato nas je pot vodila po hribu navzdol proti Brani in naprej. Da nismo prehitro omagali, je poskrbela Urška s toplim čajem. Ob prijetnem klepetu je beseda tekla o pomenu druženja in skrbi za svoje zdravje. Vodstvo našega društva se tega zelo zaveda, zato smo okrepili zdravstveno-vzgojno delo, rekreacijo in tudi pohode. Taki pohodi so pomembni, saj je tu priložnost, da spoznamo nove ljudi, nove prijatelje, se družimo in izmenjamo mnenja. Težave in skrbi smo za kratek čas odložili in si nabrali elana za naprej, bolečine pa so za kratek čas izzvenele. Ko smo se vračali po poti nazaj, smo si obljubili, da se naslednje leto, ob istem času na istem mestu, spet dobimo, saj smo bili prijetno utrujeni in zadovoljni. Verjamem, da se bo drugo leto tega pohoda udeležilo še več pohodnikov. Kjer je volja, je tudi pot.

 

Hvala vsem, ki ste poskrbeli, da je bilo naše prvo letošnje druženje nepozabno.

 

Dragica Mirnik, predsednica MDDI Celje

Oglejte si tudi