Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Predavanje in delavnica: Rak dojke – problem sodobnega življenja

Rak dojke je najpogostejši rak žensk, ki se zaradi sodobnega načina življenja širi v vse več predelov sveta. Vsako leto za rakom dojk zboli vse več žensk. Po podatkih Registra raka za Slovenijo, zboli v Sloveniji vsako leto na novo okrog 1400 žensk. Starost zbolevanja se niža, ženske obolevajo že po 30. letu, tri četrtne žensk pa zboli po svojem 50. letu starosti. Petletno preživetje žensk v Sloveniji je nižje od povprečnega v Evropi. Razlog za to je predvsem slaba osveščenost žensk, zaradi česar pride več kot polovica žensk prvič k zdravniku že v fazi napredovanja bolezni.

Pomembno je, da to bolezen poznamo in se zavedamo možnosti zgodnjega odkrivanja in pravilnega zdravljenja.

V torek, 31. maja 2022, ob 9. uri, bomo v vašem društvu izvedli predavanje in delavnico z naslovom Rak dojke – problem sodobnega življenja. Izvedla jo bo višja medicinska sestra Olga Nezman, predavateljica in aktivna članica Društva za boj proti raku regije Celje. Brezplačno izobraževanje vam lahko omogočimo na podlagi sredstev, ki smo jih pridobili na javnem razpisu Mestne občine Celje.

V prilogi vam pošiljamo urnik.

Za kontakt sem vam na voljo Tatjana Škornik Tovornik, telefon 42 51 141, ali 041 949 360 in e-mail: tatjana.skornik-tovornik@nijz.si .


URNIK: RAK DOJKE – PROBLEM SODOBNEGA ŽIVLJENJA

1.    Predavanje in pogovor: Rak dojke

2. Kratek odmor (po želji)

3. Delavnica: Praktičen prikaz in učenje samopregledovanja dojk na učnem modelu

4. Odgovori na vprašanja, izmenjava mnenj in izkušenj

5.    Evalvacija in zaključek

 


Oglejte si tudi