Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Praznovanje dneva žena in materinskega dne v DU Vojnik

Tudi letos, 21. marca, smo člani našega društva v gostišču Turist na Frankolovem praznovali dan žena in materinski dan. Gostinske prostore smo dodobra napolnili.
Praznovanje smo začeli s kulturnim programom, ki sta ga skrbno pripravili Tatjana in Hedvika. Maša Mužar na violini in njen brat Jakob na harmoniki sta napolnila naša ušesa z milozvočnimi melodijami. Po glasbenem premoru, zdaj že lahko rečemo, našega ansambla Trs se je kulturni program nadaljeval z nastopanjem Tatjane, ki nam je čutno prebrala čudovito črtico o mami. Kulturni program je popestrila Maša Čretnik s čudovitimi popevkami in pesmijo Mama, ti si kakor sonce. Pika na »i« je bil še nastop vokalne skupine Stari prijatelji, ki so navdušili prisotne s svojim čudovitim repertoarjem domačih pesmi.

 

Ves večer nas je zabaval ansambel Trs iz Socke. Tone, Rajko, Jože in Srečko so se na vso moč trudili in nas svojim krasnim igranjem in lepim petjem prijetno zabavali in vabili na ples. Plesali smo, da se ni videlo, »kdaj de pod nóga udar«, kot je dejal naš sloviti pesnik.

 

Ob dobri jedači, plesu in seveda klepetu smo se zabavali še dolgo v noč.

 

Tekst in foto: Marijan Kajzba

Oglejte si tudi