Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Praznik krajevne skupnosti 10. junija je praznik krajanov

Gradiški kuhar Martin Jošt je dobil priložnost, da na prazniku KS Vojnik z ekipo pomočnikov, vojniških Gradiščanov, skuha »golaž« za obiskovalce prireditve, namenjene druženju in zabavi, ki jo vsako leto organizira krajevna skupnost za krajane brezplačno. Predsednica sveta, gospa Lidija Eler Jazbinšek, nas je povabila in tako smo se vojniški Gradiščani predstavili širšemu krogu prebivalcev občine Vojnik. Drugo leto 2. junija pri nas na Gradišču poteka 18. srečanje Gradiščanov Slovenije. Za osvežitev spomina naj povem, da smo Gradiščani 2009. leta že imeli pri nas prvo tovrstno srečanje in ga zdaj pripravljamo drugič. Od 27 vasi z imenom Gradišče v Sloveniji vsako leto pripravi eno Gradišče srečanje in nanj povabi prebivalce vseh drugih Gradišča. Od leta 2001 sodeluje in pripravlja srečanja samo trinajst Gradišč. Druga pa zaradi male naseljenosti ne zmorejo organizacije oz. ne najdejo oseb, ki bi prevzele prostovoljno delo povezovanja ljudi. To pa ni samo druženje in zabava na začrtan dan, ampak vas s tem dogodkom naredi infrastrukturni premik naprej k boljšemu položaju prebivalcev. Gradiščani tako velike organizacije ne zmoremo sami, brez podpore krajevne skupnosti in občine, zato je dobro in strpno sodelovanje z lokalno skupnostjo odločilnega pomena za vse tri partnerje: občino, krajevno skupnost in Gradiščane.


Zelo smo bili počaščeni in smo hvaležni predsednici KS ge. Lidiji Eler Jazbinšek, da nam je to omogočila. Čutiti je bilo dobro energijo z vsemi, ki so obiskali našo »poljsko kuhinjo«. Navezovanje stikov z obiskovalci je bilo enkratno.

 

Čestitke predsednici Lidiji Eler Jazbinšek za uspešno vodenje sveta KS in dobro izpeljano prireditev. Čestitke tudi Balonarskemu klubu Vojnik za 20-letnico uspešnega delovanja pod vodstvom Dušana Bojanoviča. Miren let in vse dobro!

 

 

Tekst in foto: Martin Goleš           

Oglejte si tudi