Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Povabilo na letni koncert Moškega pevskega zbora KUD Nova Cerkev

Vabimo vas na letni koncert Moškega pevskega zbora KUD Nova Cerkev, ki bo v soboto, 18. novembra 2017, ob 18. uri v večnamenski dvorani POŠ Nova Cerkev.

 

Predstavitev Vokalne skupine Cvet

 

Vokalna skupina Cvet je bila ustanovljena leta 1993 pri Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje in tako že 24. leto sodeluje v ljubiteljski kulturni dejavnosti. Ob 20. jubileju je skupina izdala jubilejni bilten s pomembnimi mejniki v obdobju delovanja »Cveta« in posnela promocijsko zgoščenko.

 

Od leta 2017 skupina deluje v okviru Kulturnega društva Nova cerkev, z velikim veseljem so v svojo sredino sprejele tudi dve krajanki, Brigito Petre in Ksenijo Kamenik, na klavirju pa jih spremlja Nejc Cehner, prav tako krajan.

Pevke, skupaj z umetniško vodjo, z glasbenim izborom in izvedbo, zvestim poslušalcem sporočajo, da je njihovo petje darilo za dušo in medij za vzpostavitev prijateljstva.

Skladbe različnih avtorjev ohranjajo pestrost programa Vokalne skupine Cvet, ves čas pa ohranjajo ljudsko izročilo skozi slovensko ljudsko pesem.

Umetniško vodenje vokalne skupine je zaupano Špeli Kasesnik, magistrici glasbeno pedagoških znanosti. Njena magičnost ob nevidnem vihtenju dirigentske paličice, sposobnost usklajevanja ženskih glasov in energija, daje Vokalni skupini Cvet poseben pečat in žar.

 

Zasedba Vokalne skupine Cvet

Število: 8

Prvi sopran: 2 (Irena Kraljič, Brigita Petre)

Drugi sopran: 2 (Ljudmila Par in Ksenija Kamenik)

Prvi alt: 2 (Minka Mikša in Marjana Velikanje)

Drugi alt: 2 (Silva Šepec, Tadeja Pfeifer)

 

Klavirska spremljava: Nejc Cehner

 

Predstavitev vokalne skupine Draž

 

Vokalno skupino Draž sestavljajo štirje fantje: Vili Kotnik – 1. tenor, idejni in umetniški vodja, Matic Rosenstein – 2. tenor, Felix Skutnik – 1. bas, Sandi Dobnik – 2. bas.

Ideja o nastanku skupine se je porodila ob praznovanju Vilijevega abrahama, ko so prvič skupaj zapeli. Padla je odločitev, da bodo delali projektno, celoletno glasbeno in ustvarjalno delo pa zaključili s koncertom. Začele so se redne vaje.

 

Člani nastale vokalne zasedbe so si nadeli ime Draž, kar seveda v prvi vrsti spominja na kraj, od koder prihajajo – Andraž. Pri tem so bili po savinjsko skromni, so šparali pri črkah, zato so ime malo skrajšali. A beseda draž v slovenščini pomeni tudi privlačnost, mikavnost in čustveno vznemirjenje.

 

V dobrih treh letih delovanja so fantje imeli že sedem samostojnih koncertov, sodelovali so s številnimi glasbeniki, med njimi so vokalni trio Eroika, vokalna skupina M.J.A.V., Božidar A. Kolarič, klapa Atlant iz Dubrovnika, prof. Jože Škorjanc in še mnogi drugi. Radi se udeležujejo dobrodelnih prireditev, saj so tudi izkupiček svojega prvega koncerta poklonili družini iz domačega kraja, ki ji je dom uničil požar.

 Do sedaj so se lotili dalmatinskih napevov, božičnih skladb, črnskih duhovnih pesmi, nekaj sodobnih popskladb in tudi kakšno ljudsko znajo zapeti. V prihodnosti imajo v načrtu še stare slovenske popevke, skladbe Lojzeta Slaka in še kaj se bo našlo. Idej in volje jim ne zmanjka.

 

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji zborovskega petja.

 

Tekst: Rok Kadilnik

Foto: Lea Sreš, arhiv društva

Oglejte si tudi