Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Potomka bogato obrodila!

Spet je v deželo prišla jesen, najlepši čas za nas vinogradnike, predvsem za člane VVD Vojnik.
Tudi letos smo se zbrali, da opravimo trgatev potomke najstarejše trte na svetu, brajde na društveni gredi, in zberemo grozdje vinogradnikov za društveni ponos, vino Vojničan. Trgatev so opravili naši zvesti trgači Arclinski fantje ob pomoči vinske kraljice Slovenije Mete Frangež, župana Branka Petreta, podžupana Vilija Hribernika, predsednikov krajevnih skupnosti in članov društva vinogradnikov s predsednikom Mirkom Krašovcem na čelu. Potomka nam je letos namenila kar 62,8 kg grozdja, ki bo predelano v penino, Letos smo prejeli tudi izredno lepo grozdje potomke MIHAELE, ki raste v Novi Cerkvi. Viničarju g. Viktorju Štokojniku se zahvaljujemo za zaupanje. Grozdje obeh potomk bo predelano v penino. Tudi  trije trsi chardonnya na društveni gredi so dali kar 20 kg grozdja.

 

Za popestritev dogodka so poskrbeli člani folklorne skupine iz Šmartnega v Rožni dolini in Mladi Vižarji s Frankolovega. Vse skupaj pa je v prijetno prireditev povezal naš član Domen Jevšenak. Tudi za društveno vino smo se potrudili in zbrali 220 kg belega in 120 kg rdečega grozdja in kar nekaj prostovoljnih prispevkov namesto grozdja. Vsem, ki ste prispevali za društveno vino, se iskreno zahvaljujemo in vas vabimo, da se v prihodnje še v večjem številu odzovete vabilu in sodelujete v projektu društvenega vina. 

 

Po naporni trgatvi pa smo se okrepčali z okusnim golažem iz kotla kuharja Zdenka Vrenka in obilni letini nazdravili z vinom Vojničan, saj pravijo, da mora dober gospodar imeti vino prejšnjega letnika vsaj do trgatve. Vsem se v imenu društva iskreno zahvaljujem!

 

Tekst in foto: podpredsednik društva in društveni kletar Miran Kovač

 

Oglejte si tudi