Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Uspehi PGD Nova Cerkev

Delo v društvu je za člane rutina in njihova aktivnost je odvisna od dogodkov na terenu. Kljub delu poskrbijo za druženje, izobraževanja in tekmovanja. Pretekli meseci so člani PGD Nova Cerkev prinesli nekaj pridobitev in uspehov na tekmovanjih.
Poleti so člani društva prevzeli novo vozilo znamke Ford GVM-1 4 X 4, ki med intervencijami gasilcem omogoča lažje delo. Vsaka posodobitev voznega parka je za društvo pomembna. Blagoslov  je opravil mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl ob asistenci škofa dr. Stanislava Lipovška, dekana gospoda
 Alojza Vicmana in zlatomašnika patra Huga Delčnjaka, misijonarja v Francoski Gvajani. Hvala vsem donatorjem in botrom, še posebej Občini Vojnik. 

Prav tako je poleti potekalo tekmovanje v kuhanju golaža, ki se ga je udeležilo osem ekip. Zmago je ekipama PGD Nova Cerkev in društvu Dobra volja odnesla ekipa Pri vročem kotličku. Hvala vsem kuharjem in članom komisije, ki je imela težko delo pri določitvi zmagovalca. 
  

Gasilci iz Nove Cerkve so 3. oktobra 2015 organizirali Gasilske športne igre pobratenih društev. Na igrah so sodelovale ekipe prostovoljnih gasilskih društev z Dobrne, s Suhorja, iz Vojnika, Dragomlje vasi, Jugorja in Nove Cerkve. Člani ekip so se pomerili v pikadu, vleki traktorja, polaganju cevovoda, vleki hloda, točenju vode z brento in vleki vrvi. Zmago si je priborila domača ekipa iz Nove Cerkve, sledili sta ekipi PGD Dobrna in Suhor. 
 
Občinsko tekmovanje ekip je bilo 11. oktobra v Vojniku. Naše ekipe so dosegle dobre rezultate: pionirji 1., pionirke 2., mladinci 1., članice B 1., člani A1 3., članice B 1. in članice A 3. mesto. Člani PGD so se 17. in 18. oktobra udeležili Regijskega tekmovanja celjske regije, ki je potekalo v Celju in tekmovali z osmimi ekipami. Rezultati tekmovanja so bili odlični: pionirke 12. mesto, pionirji nedokončana vaja, mladinci 1., članice A 1., članice B 1., člani A1 20., člani A 3. in veterani 8. mesto. Uspeh je prinesel nove obveze, saj bodo štiri ekipe PGD Nova Cerkev nastopile na Državnem tekmovanju 2016. Čestitke za dosežene rezultate.


Prav posebno mesto med priznanji ima županovo priznanje ob prazniku Občine Vojnik. Za svoje dolgoletno delo ga je prejela ekipa veteranov. Vsem v ekipi veteranov iskrene čestitke v imenu krajanov in vseh članov PGD.

 

Lea Sreš in Slavko Jezernik, predsednik PGD

Foto: arhiv PGD Nova Cerkev

Oglejte si tudi