Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Pesem rodi prijateljstvo

Tako je pesem rodila prijateljstvo pred 32 leti med fanti, ki še danes pojejo pod imenom Arclinski fantje, čeprav njihovi lasje že lepo sivijo. Njihova pesem in tudi prijateljstvo se širi na domačih zabavah, obletnicah, izletih, občnih zborih društev, otvoritvah, blagoslovih, po domovih starejših, srečanjih ljudskih pevcev, skratka povsod, kamor jih povabijo.

Prikažejo tudi kakšen običaj ali kmečko opravilo, ki ga združijo s pesmijo. Že četrto leto so pripravili letni koncert, kamor so povabili glasbene in pevske prijatelje. Tokrat so Franci Bogovič, Peter Marguč, Milan Svetel in Milko Kovač 29. oktobra povabili v goste Lučko klapo iz Luč, Tamburaško skupino KUD Šmartno na Pohorju, Šmarjetke iz Šmarjeških Toplic, domačo skupino mladih fantov In spiritu in trio Francija Zemeta s pevko Milko Pristovnik in prijatelji.

Ljudske pesmi in melodije ter humor, za katerega je poskrbel Gojko Jevšenak, so občinstvo, ki je do zadnjega kotička napolnilo dvorano, dobro ogreli in pričarali lep jesenski večer. Naj njihova pesem še vrsto let rojeva nova prijateljstva.

Štefka Marguč

Foto: Edi Fidler

Oglejte si tudi