Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Dosežki Vinogradniško-vinarskega društva občine Vojnik

Na enajstem občnem zboru so vinogradniki pregledali letino preteklega obdobja in s sprejetim programom dela že pogledali vnaprej.
Iz vseh poročil lahko povzamemo, da je bil program strokovnega dela in sodelovanja več kot uspešno uresničen. Predsednik Mirko Krašovec se je zahvalil vsem članom; predvsem pa neutrudnim članom operativnih skupin, ki so izvedle v kraju kar nekaj odmevnih projektov.

 

Večji dosežki društva v preteklem obdobju:

  • Dobra obiskanost predavanj in ocenjevanj v organizaciji društva. Zajeli smo naslednje teme/ocenjevanja: filtracija vin, zimska rez, zelena dela, zaščita vinske trte, priprava na trgatev, kletarski večer, ocenjevanja vin in salam.
  • Prireditev Praznik vina, kruha in salam v novi športni dvorani v Vojniku je bila vrhunec dvanajstletnega prizadevanja društva.
  • Nakup in blagoslov cisterne s hladilno napravo je prav tako velik dosežek.
  • Prireditvi Trgatev in Martinovanje sta postali tradicionalni.
  • Maškarada v Novi Cerkvi je bila lepa predstavitev društva – in to že enajstič.
  • Mirko Krašovec je med 624 vzorci na meddržavnem ocenjevanju vin v Gornji Radgoni dobil zlato medaljo.
  • Miran in Hedvika Kovač sta dobila priznanje krajevne skupnosti Vojnik.
  • Društvo je dobilo posebno priznanje Turističnega društva Vojnik.
  • Društvo je pridobilo status društva posebnega pomena.

 

Po razrešnici organov društva se je predsednik vsem lepo zahvalil, še posebej pa Tanji Bezovšek in Franciju Kuzmanu za predano delo v treh mandatih.

 

Da dobrega vlečnega konja ne menjamo, je jasno. Predsednik društva je tako še naprej Mirko Krašovec. Ponovno izvolitev je pospremil močan aplavz. Naj predsedniku in sodelavcem nikoli ne zmanjka volje in novih idej!

 

Predsednik je razložil zamisel Ivana Kovača o nakupu in postavitvi društvenega klopotca (nasproti Mercatorja ob cesti v Vojniku).

 

Za posebne zasluge pri delovanju društva smo podelili Hedviki Kovač, Dragu Medvedu in Edvardu Kužnerju častno članstvo.

 

Navzoči vinogradniki, bilo jih je rekordno število, so v lepem prostoru gostišča Medved v Škofji vasi proslavili lanske dosežke. Ob bogatem kulturnem programu, ki ga je vodil Sandi Petrej, se je še posebej prileglo naše društveno vino.

                                 

Pavle Leskovar

Foto: Jure Vovk                                       

 

 

Oglejte si tudi