Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
7°C
-5°C
SRE.
7°C
-4°C
Deli
2760

Na obisku pri gospe Katarini

Z našo članico Olgo Lečnik sva se dogovorila, da obiščeva gospo Katarino Kotnik, ki te dni praznuje visok življenjski jubilej. Že pred leti se je gospa Kotnik odločila, da bo bivala v Špesovem domu v Vojniku, kjer se tudi odlično počuti. Tako je bila tudi videti, ko nama je ob prihodu odprla vrata svojega domovanja v domu. Sprejela naju je z nasmehom ter naju povabila na kavo in klepet v avlo doma.

Tu smo se ob kavi zapletli v prijeten klepet. Malo smo pokramljali o raznih dogajanjih v okolici in o politiki ter vsi skupaj potarnali, kako se nas starejših in še bolj starih naša politika kar nekako »izogiba«. Pravzaprav ne izpolnjuje tistih obljub, ki jih je dala. Pokojnine so takšne, kakšne so, kar na miru stojijo, delijo nam dodatke za rekreacijo, kakor se jim zdi, o demografskem skladu ni duha ne sluha. Še dobro, da smo si kot najštevilčnejša skupina v civilni družbi v obliki pritiska  krovne organizacije izborili minimalno 500 evrov pokojnine za polno delovno dobo. Videti je, da bo to tudi pravi vzorec za uresničitev naših preostalih, več kot upravičenih, zahtev.

Seveda naš klepet ni mogel zaobiti tega, kaj vse je gospa Kotnik doživela v življenju. Kako je bilo včasih, kako dolgo že uživa pokojnino, kako rada ima vse svoje bližnje in kako je ponosna na svoje sinove in vnuke.

 

Klepet bi verjetno še trajal, če ne bi pogled na uro veleval, da je v domu že čas za kosilo in s tem tudi za naš sloves. Ob odhodu sva si z Olgo dejali, da nam obiski pri ljudeh s tako vedrim duhom dajejo veliko mero optimizma v naše življenje. Spoštovana gospa Katarina, še na mnoga leta!

 

Tekst in foto: Marijan Kajzba

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!