Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Kadar jes na pvaninco hrem

V soboto, 18. 11. 2017, smo pevci Moškega pevskega zbora Nova Cerkev priredili tradicionalni letni koncert v večnamenski dvorani POŠ Nova Cerkev. V goste smo povabili Vokalno skupino Cvet in Vokalno skupino Draž.
Vokalna skupina Cvet je bila ustanovljena leta 1993 pri Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje in tako že 24. leto sodeluje v ljubiteljski kulturni dejavnosti. Ob 20. jubileju je skupina izdala jubilejni bilten s pomembnimi mejniki v obdobju delovanja »Cveta« in posnela promocijsko zgoščenko. Od leta 2017 skupina deluje v okviru Kulturnega društva Nova Cerkev, z velikim veseljem pa so v svojo sredino sprejele tudi dve krajanki, Brigito Petre in Ksenijo Kamenik. Na klavirju jih je spremljal Nejc Cehner. Predstavile so se s tremi pesmimi: Naj bo lep ta dan, Vrtiljak in Maček v žaklju.


V drugem delu se je predstavila Vokalna skupina Draž, ki jo sestavljajo štirje fantje: Vili Kotnik (umetniški vodja), Matic Rosenstein, Felix Skutnik in Sandi Dobnik. Prihajajo iz Andraža pri Polzeli, zato so si nadeli ime Draž. V dobrih treh letih delovanja so fantje imeli že sedem samostojnih koncertov in so sodelovali s številnimi glasbeniki. Predstavili so se s skladbami: Da te mogu pismom zvati, Jubin te, Ne diraj moju ljubv, Let us cheers the weary traveler, When the saints go marchin'in, Hello Mary Lou, Domača hiša.

 

Koncert smo začeli in zaključili člani moškega zbora. Predstavili smo pesmi: Prijatli, pesem zapojmo, Kadar jes na pvaninco hrem, Na ples, Oj dekle, kaj tak žalostno, Pogled v nedolžno oko, Vinska, Nos, Slovenca dom, V Hrašah mam pa tetko.

 

Koncert je povezovala Andreja Preložnik, ki se ji ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo. Za vso energijo in dobro voljo, ki jo vlaga v nas, se iskreno zahvaljujemo tudi naši zborovodkinji Janji Belej. Hvala tudi vsem pevcem, ki so redno hodili na vaje. Zahvaljujemo se podjetju Ostri, ki nam vsako leto odstopi prostor za naš plakat, vrtnarstvu Krašovec iz Vojnika, ki nam vsako leto pripravi cvetlične aranžmaje, Osnovni šoli Nova Cerkev za okrasitev odra, Grafičnemu podjetju INO iz Celja za pripravo tiskovin, našim dragim ženam, ki so pripravile dobrote, gostišču Koprivnik za pogostitev ter vsem ostalim, ki ste na kakršen koli način pripomogli pri izvedbi koncerta. Večer smo zaključili ob kozarčku vina, prijetnem klepetu in pesmi.

 

Vse tiste, ki pa vas veseli zborovsko petje, vljudno vabljeni v našo sredino. Vaje imamo vsak ponedeljek ob 19. uri v večnamenski dvorani v Novi Cerkvi.

 

Tekst: Rok Kadilnik

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi